|
|
Ege Usulü Fava |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145621
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2019
1,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuru bakla
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
500 mililitre su
Üzeri için:
Dereotu
1 adet kırmızı soğan
Zeytinyağı
Kuru baklayı yıkayın ve tencereye aktarın.
Baklaların üzerini örtecek kadar su koyup bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Kısık ateşte pişirin.
Baklalar suyu çektikçe azar azar su ilave edin.
Yumuşak ve koyu bir kıvama gelince ocağın altını kapatıp orta boy dikdörtgen kaba dökün.
Önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin.
Dolaptan çıkan favayı, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edin.
|
|
Ege Usulü Fava Tarifleri Manisa Yemekleri
|
|