|
Ekler Pasta |
|
oluk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2017
Mesajlar: 38 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc140767
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2019
1,041 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
100 gram margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
Krema için:
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata sos için:
100 gram bitter çikolata
100 gram margarin
1 çorba kaşığı soğuk su
Su, margarin, tozşeker ve tuzu kaynatın. Kaynamaya başlayınca, karıştırarak un ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Teker teker ve çırparak yumurtaları ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine dilediğiniz büyüklükte sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırını kapatıp, içinde 30 dakika dinlendirin. Krema için tüm malzemeyi çırpın. Tel süzgeçten geçirip, tahta kaşıkla karıştırarak krema kıvamı alana kadar pişirin. İki adet ekler pastanın arasına krema sürün. Çikolata sos için çikolatayı benmari usulü eritip, margarin ve su ekleyin. Mikserle çırpıp kenara alın. Üzerine çikolata sos gezdirin. Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Soğuk olarak servis yapın.
|
Ekler Pasta |
|
alfa&beta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc142668
Gönderme Tarihi: 12.May.2019
628 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
Hamuru için:
230 ml. su
40 gr. tereyağı
115 gr. un
3 adet yumurta
İç kreması için:
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı vanilya aroması
Çikolatalı sos için:
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurtanın sarısı
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
2,5 su bardağı süt
Su ve tereyağını çelik tencereye alın. Su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın, ardından unu ekleyin. Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın. Hamur kendini tencereden kurtarıp toparlanınca ocaktan alın.
Hamuru geniş bir cam kaba koyun, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. Hamurunuz soğuyup pürüzsüz bir hal alınca temiz bir çelik tencereye alın. Üzerine yumurtaları ekleyerek mikserle çırpın.
Hamuru sıkma torbasına alın. Krema torbasındaki hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2şer santimetre aralıklarla sıkın. Hamur oldukça yapışkan olduğu için parmak uçlarınızı hafifçe ıslatarak topların üzerini hafifçe düzeltin. 190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika boyunca pişirin.
Hamur pişince fırın kapağını açmayın, fırının kapağını kapalı olarak hamuru soğumaya bırakın.
Kreması için tüm malzemeyi tencereye aktarın, orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak soğutun. Hamurlarınızı ikiye bölerek içlerini hazırladığınız bu kremayla doldurun.
Çikolatalı sos için tüm malzemeyi soğukken tencereye alın, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. İçlerini doldurduğunuz ekleri isteğinize göre yan yana dizin ve üzerine çikolatalı sos gezdirin.
|
Ekler |
|
oyun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150883
Gönderme Tarihi: 30.May.2020
393 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak su
100 gr. tereyağı
1 çimdik tuz
1,5 su bardağı un
4 yumurta
Kreması için:
500 gr. süt
2 adet yumurta
200 gr. toz şeker
100 gr. un
Aroma için:
200 gr. çilek
200 gr. şamfıstık
1,5 su bardağı limon suyu
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Su, tereyağ ve tuzu kaynatıp içine unu yedirin. Soğutmak için mermer tezgaha hamuru yayıp arada bir karıştırın. Soguduktan sonra mikserde karıştırıp yumurtaları teker teker ekleyerek kıvamını inceltin. Fırın tepsinize yapışmaması için yağlı kağıt koyup, hazır olan hamurunuzu krema torbası yardımıyla ekler şeklinde sıkın. 15 dakika kontrol ederek pişirin. Kremayı hazırlamak için tüm malzemeyi mikserde çırpın. Eklerlerinizi çilekli yapmak istiyorsanız bu miktarın içine minik doğradığınız çilekleri, şamfıstıklı istiyorsanız, ince kırdığınız şamfıstıklarını ve limonlu istiyorsanız, limon suyunu ekleyebilirsiniz. Soğuyan hamurları ortadan ikiye kesip tekrar bir krema torbası yardımıyla içlerini aromalı kremayla doldurun. Üzerlerinde de aynı kremayı kullanabilirsiniz.
Fotoğraf "Cumartesi" tarafından gönderildi. 16.02.2021
|
Ekler |
|
Ahben
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148953
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020
389 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 yumurta
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
Bir tutam tuz
Kreması için:
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 paket bitter çikolata (160 gr)
Geniş bir kaba yumurtaları ve şekeri alıp köpürene kadar çırpın.
Oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ekleyin ve parmak uçlarınızla tereyağları ezin.
Tuzu ve elekten geçirilmiş unu karışıma ekleyin. Suyu yavaşça gerektiği kadar kullanın ve ele yumuşak bir hamur elde edin.
Yumuşak hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
Hamuru 160 derece fırından üstü, altı hafif kızarana kadar pişirin.
Hamur pişene kadar kremayı hazırlayın. Küçük bir tencerede yumurta sarıları ve şekeri çırpın, sütü karışıma ekleyin.
Şekerler eridikten sonra un ve nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Kremanın kıvamı katılaşmaya başlayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Kıvamı katılaşan kremayı ocaktan alın. İçine vanilyayı ekleyip son bir kez daha çırpın.
Kremayı soğutmak için geniş bir kaba alın, soğuyana kadar kabuklaşmaması için bir spatula yardımıyla karıştırın.
Kremayı sıkma torbasına alın ve ilk sıcağı çıkmış eklerin içine sıkın.
Üzerine bitter çikolata eriterek servis edebilirsiniz
|
Ekler |
|
pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc153827
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2020
346 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
100 gram tereyağı
1/2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 paket vanilin
4 adet yumurta
1 su bardağı un+2 yemek kaşığı un
Krema dolgusu için:
4 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı buğday nişastası
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
1 paket kremşanti
1 kahve fincanı soğuk süt
Çikolata sosu için:
180 gram bitter çikolata
1 su bardağı krema
Ekler pastasının temeli olan şu hamurunu hazırlamak için; su, tereyağı, tuz, şeker ve vanilyayı tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine elenmiş unu azar azar ekleyin ve aralarda karıştırarak yoğun bir kıvam alana kadar şu hamurunu hazırlayın. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğutun. Kullanacağınız yumurtaları, tek tek katıp mikser ile yüksek devirde karıştırın. Ardından, yumurtalar sayesinde daha az kıvamlı, krema görünümlü ve sarı bir renk alan hamuru, sıkma torbasına alın.
Hazırladığınız hamuru, karışım bitene kadar dikdörtgenler halinde tepsiye sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika, hamurların üzeri hafif bir renk alana kadar pişirin.
Krema dolgusunu hazırlamak için 4 su bardağı süt, yumurta sarısı un ve şekeri bir tepsiye alarak karıştırın. Kaynayıp boza kıvamını aldıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilini ekleyip ocaktan alın. Soğuması için kenara alın, bu sırada toz krem şantiyle soğuk sütle çırpın. Tencerede pişen krema harcı tamamen soğuduktan sonra çırpılmış krem şantiyle birleştirin. Güzelce karıştırın ve streç filmle örterek kullanana dek buzdolabında bekletin.
Çikolata sosu için; bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kırın ve bir sos tenceresine alın. Sıvı durumda olan kremayı ekleyin. Derin bir tencerede kaynayan su buharı üzerinde benmari usulü aralarda karıştırarak çikolatayı eritin.
Fırından çıkan ekler hamurlarını bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız krema dolgusunu bir krema torbasına alın ve ekler hamurlarının iç kısımlarını krema ile doldurun.
Ekler pastaların üst kısımlarını çikolata sosa batırdıktan sonra servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız tüm eklerlere aynı işlemi uyguladıktan sonra çikolatanın kıvam alması için oda sıcaklığında bekletin.
Not: Adet sayısı, şekil verdiğiniz ekler hamurlarının büyüklüğüne göre değişecektir. Kıvam alan hamura son halini vermek için yumurta sarılarını tek tek ve hamur soğuduktan sonra eklemeye dikkat edin.
|
Ekler Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160043
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
286 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 su bardağı su
1/4 çay kaşığı tuz
Krema dolgusu için:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
180 gram bitter çikolata
1 su bardağı krema
Ekler pastaların hamurunu hazırlamak için suyu, tereyağını ve tuzu bir tencereye alın.
Tereyağı eridiğinde sulu karışım kaynamaya yakın bir duruma geldiği zaman elenmiş unu yavaşça ekleyin. Ara ara karıştırarak yoğun bir kıvam alana kadar hamuru hazırlayın.
Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğutun. Kullanacağınız yumurtaları, tek tek ekleyerek mikser ile yüksek devirde iyice karıştırın.
Yumurtalar sayesinde daha az yoğunluktaki krema görünümlü ve sarı bir renk alan hamuru sıkma torbasına alın.
Hazırladığınız ekler pasta hamurunu karışım bitene kadar dikdörtgenler halinde tepsiye sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar, hamurların üzeri hafif bir renk alıncaya dek pişirin.
Krema dolgusunu hazırlamak için sütü, yumurta sarısını, unu, buğday nişastasını, toz şekeri ve tereyağını ayrı bir tencereye alın.
Bir çırpıcı yardımıyla devamlı olarak karıştırdığınız krema karışımını kıvam alana dek pişirin. Soğuması için bir kenarda beklemeye alın.
Çikolata sosu için bitter çikolatayı küçük parçalar elde edecek şekilde kırın ve bir sos tenceresine alın. Sıvı durumda olan kremayı da tencereye ekleyin.
Derin bir tencerede kaynayan suyun buharı üzerinde (benmari usulü) ara ara karıştırarak çikolata parçalarını eritin.
Fırından çıkan ekler hamurlarını bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız krema dolgusunu bir krema torbasına alın. Ekler hamurlarının iç kısımlarını krema ile yeterli bir şekilde doldurun.
Ekler pastalarının üst kısımlarını çikolata sosunabatırarak servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız tüm ekler pastalarına aynı işlemi uyguladıktan sonra çikolatanın kıvam alması için oda sıcaklığındabiraz bekletin.
Dilerseniz toz antep fıstığı, rendelenmiş hindistan cevizi ya da çikolata ile servis edebilirsiniz.
|
Ekler |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163033
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2022
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Dolgu kreması için:
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzerine:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Tereyağı, tuz ve suyu kaynatın. Un ilave edip, topaklanmaması için çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpın. Daha sonra tahta bir kaşıkla 2-3 dakika karıştırarak hamur haline gelmesini sağlayın. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurtaları teker teker ilave ederken, bir yandan da çırpma teli ile çırparak hamura yedirin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir ve yarım parmak uzunluğunda şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişirme süresinin sonuna doğru fırın ısısını 150 dereceye düşürün ve içinin boşalması için yarım saat fırında bekletin. Fırından çıkarın ve soğutun. Dolgu kreması için bir tencerede tozşeker, un, nişasta ve yumurta sarılarını karıştırın. Sütü ilave edip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı katıp, karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın. Ekleri ortadan ikiye kesip, içine kremayı paylaştırın. Üzeri için çikolata ve sıvıyağı bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Eklerin üst kısmını çikolataya batırın ve soğuduktan sonra servis yapın.
|
Ekler Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161493
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2021
226 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şu hamuru için:
1 su bardağı su
Margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
3-4 adet yumurta
Kreması için:
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
Çikolatalı sos için:
80 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı su
1 çay bardağı pudra şekeri
Şu hamuru için, 1 su bardağı suyu ve margarini bir tencereye aktarıp, ateşe koyun. İçine tozşekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur elde edene dek yedirin (yumurta ölçüsü 3 veya 4 adet, hamurun kıvamına göre değişebilir). Hamur ne fazla katı, ne de fazla yumuşak olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında sıkma ucu (duy) takılı krema torbasına doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisine uzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip, kremadan pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.
|
Ekler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169857
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g margarin
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurta
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
80 g margarin
Üzeri için:
80 g kuvertür çikolata
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin, su ve toz şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Hazırladığınız un karışımını kaynayan margarinli suya tek seferde ekleyin. Oluşan hamuru kısık ateşte 1-2 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve çırpma kabına koyun. Yaklaşık 10 dakika bekletip kabuk tutmaması için üzerini kapatın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları soğuyan hamura teker teker ekleyerek mikser ile 6-7 dakika çırpın.
Hamuru 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, fırın tepsisine 7-8 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ekleyip 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Eklerleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Soğuyan kremayı mikser ile 1-2 dakika çırpın ve krema sıkma torbasına doldurun. Eklerlerin içine sıkarak doldurun ve servis tabağına sıralayın.
Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Bir tatlı kaşığı ile eklerlerin üzerine kaplayacak şekilde dökün. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.
|
Ekler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177072
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2024
154 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamur İçin:
1 su bardağı su
1/2 su bardağı tereyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı un
4 büyük boy yumurta
Krema İçin:
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
1/2 su bardağı şeker
1/4 su bardağı un
1/4 su bardağı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Çikolata Ganajı İçin:
1/2 su bardağı krema
100 gram bitter çikolata, doğranmış
Fırını 200°C derecede önceden ısıtın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine bir sıkma torbası takın.
Bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve karışım pürüzsüz bir hamur olana kadar karıştırın.
Hamuru bir karıştırıcı kabına aktarın ve biraz soğumasını bekleyin. Ardından, yumurtaları tek tek ekleyerek hamuru pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt üzerine 10 cm uzunluğunda ve 2 cm genişliğinde şeritler halinde sıkın.
Hamurları hafifçe nemli bir fırça yardımıyla düzeltin ve üzerlerine biraz su sürün.
Fırını 200°C dereceye getirin ve ekleri 15 dakika pişirin. Ardından, sıcaklığı 180°C (350°F) dereceye düşürün ve 20-25 dakika daha pişirin, ekler altın rengini alana kadar.
Ekleri fırından çıkarın ve tamamen soğumalarını bekleyin.
Krema için, bir tencerede sütü kaynatın. Başka bir kapta yumurta sarıları, şeker, un ve mısır nişastasını çırpın. Kaynayan sütü yumurta karışımına yavaşça ekleyerek karıştırın. Karışımı tekrar tencereye aktarın ve koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, vanilya özütünü ekleyin ve soğumaya bırakın.
Eklerin üzerinden keserek içine hazırladığınız kremayı sıkın.
Çikolata ganajı için, küçük bir tencerede krema ısıtın, ancak kaynatmayın. Doğranmış çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Eklerin üzerine dökün.
Ekleri buzdolabında en az bir saat dinlendirin ve servis yapın.
|
Ekler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167451
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2022
140 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 adet yumurta
50 gram tereyağı
1 su bardağı su
5-6 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Kreması için:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
Çikolata sosu için:
100 gram bitter çikolata
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı süt
Bir tencereye suyu, yağı, tuz ve şekeri alıp karıştırın.
Yağ eridikten sonra ocağın altını kapatın ve unu ekleyin.
Daha sonra tekrar ocağa alarak 2 dakikaya yakın pişirin.
Sonrasında derin bir kaba yayarak ılınması için bekletin.
Yumurtaları tek tek hamura ekleyip karıştırın.
Hamuru bir kaşık yardımıyla ya da sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili tepsiye sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
Diğer taraftan da krema malzemelerini bir tencereye koyun ve muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Fırından çıkan ve soğuyan ekler hamurların içini soğuyan krema ile doldurun.
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da üzerine dökün.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
|
Ekler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178580
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2024
75 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
1 su bardağı su
1.5 su bardağı un
4 büyük yumurta ( küçük olursa 5)
Bir tutam tuz
100 gram tereyağı
Kreması için;
500 ml süt (2.5 su bardağı)
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1.5 yemek kaşığı un tepeleme
1 yumurta sarısı
50 gram tereyağı ( 1 yemek kaşığı kadar)
4 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
Üzeri için;
150 gram çikolata
50 gram beyaz çikolata
Bir tencere suyu ve tereyağını ve bir tutam tuzu alalım.
Kaynamaya başladığında unu ilave edip 1-2 dk pişirelim.
Daha sonra soğumaya bırakalım .
Soğuduktan sonra içine yumurtaları tek tek kırıp mikserle karıştıralım.
Kıvama gelen hamuru sıkma torbasına koyalım.
Büyük ucunu takalım ve uzun şeritler şeklinde pişirme kağıdının üzerine sıkalım.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişirelim fırının kapağını iyice pişene kadar açmayalım.
Kreması için; Sütü tencereye alalım.
İçine unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını koyup karıştıralım ve pişirelim.
Ocaktan kaldığımız kremanın içine tereyağı katalım ve katıştıralım.
10 dk soğuyan kremaya krem şantiyi katıp karıştıralım.
Krema soğuduktan sonra pişip soğuyan eklerin içini açıp sıkma torbasına koyduğumuz kremayı içine sıkalım.
Çikolatayı benmari üsülü eritip eklerin üzerine sürelim ve beyaz çikolatayla süsleyelim.
Süslemek için beyaz çikolatayı buzluk poşetin e koyalım ucunu çok ince kesip süsleyelim.
|
Ekler Pasta |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc180638
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2024
46 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
100 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
3 yumurta
Ara kreması için:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı şeker
Üzer için;
1 paket hazır çikolata sosu
1,5 su bardağı süt
Öncelikle ara kreması için süt ateşe konur, un, nişasta ve şeker eklenir sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir.
Krema ateşten alınarak ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
Şu hamuru için, margarin, su, tuz ve şeker ateşe konur, biraz kaynayınca azar azar un eklenerek iyice yedirilir.
Hamur toplanınca ateş kapatılır, soğuması beklenir.
Yumurtalar tek tek kırılarak hamur elle yoğurulur. Yumuşak ve esnek bir hamur elde edilir.
Hamur sıkma torbasına konur. Kağıt serilmiş fırın tepsisine istenilen uzunlukta ve kalınlıkta sıkılır.
150 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Biraz soğuyunca araları açılarak ara kreması sürülür. Servis tabağına dizilir.
Hazır çikolata sosu sütle ve biraz kalın olarak hazırlanır.
Çikolata sosu ekler pastaların üzerine sürülür, onun da üzeri toz fındık, fıstık ve ceviz gibi gereçlerle süslenir.
Buzdolabında bir süre dinlendirilir ve servis yapılır.
|
|