Kısa URL: https://ml.md/lc139419
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2018
3,352 defa indirildi / yazdırıldı
Zeytinyağı çelik bir tencerede ısıtılır. Soğanlar ve biberler soyularak küçük küçük doğranır. Yağda pembeleştirilir. Domatesler soyulur. Kuşbaşı doğranır. Yağa, salça ile birlikte ilave edilir.
Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine 5-6 su bardağı su konur. Tuz atılır. Ekmekler bir lokmalık kırılır. Süzgeçte yıkanarak suyu süzülür. Kaynayan suya ilave edilir.
Ekmekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınırken üzerine ayıklanmış, yıkanmış ince ince doğranmış maydanoz serpilir. Sıcak veya soğuk servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc177026
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2024
69 defa indirildi / yazdırıldı
Zeytinyağında kup doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, küp doğranmış kırmızı ve yeşil biber kavrulur.
Yaz ise bolca domates kış ise domates salçası eklenir. İyice kavrulunca suyu verilir.
Su kaynadığında küçük doğranmış ve kurutulmuş pide parçaları eklenir.
Karıştırılarak servis edilir.
Not: Çürütmenin ekşi ve nane eklenmemiş halidir, denilebilir.