Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ekmek Dolması (Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekmek Dolması (Aydın)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172333
Gönderme Tarihi: 29.May.2023
123 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1 adet dolmalık ekmek
200 g kıyma, tercihen dana kıyma
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
60 g tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 adet orta boy patates, halka halka dilimlenmiş
1 çay kaşığı karabiber
400 ml et suyu

En az 2 gün bekleyip bayatlamış olan dolmalık ekmeğin ortasına 10 santim çapında bir kapak açın. İçini güzelce oyun ve çıkardığınız ekmek içlerini küçük küçük tiftik edin.
30 gram tereyağını tencerede ısıtın. Kıymaları ekleyerek kavurun.
Tiftiklediğiniz ekmekleri de ilave edip birlikte kavurmaya devam edin.
Ekmekler ve kıymalar tane tane olduğunda tuzunu karabiberini, maydanozları katın ve karıştırın.
İçini boşalttığınız ekmeğin içine hazırladığınız harcı doldurup açtığınız 10 santimlik kapağı üzerine kapatın.
Patates dilimlerini bir tencereye dizin. Üzerine doldurduğumuz ekmek dolmasını koyun.
Kalan 30 gram tereyağını üzerine sürün ve et suyunu gezdirin.
15 dakika orta ateşte pişirin ve sıcak servis edin.

Not: Ekmek dolması, daha çok Ege bölgesinde yapılan, özellikle Aydın ve civarına ait bir yemektir. Yöreye ait dokusu sert ve tok ekmekler bayatladıktan sonra ekmek dolması yapımında kullanılır. İki, üç günlük bayat ekmek bu yemekte çok iyi sonuç verir zira dağılıp hamur olmaz, et suyunu daha iyi çeker. Yemek yörede o kadar sevilmiştir ki sırf bu yemek için özel dolmalık ekmek üretilir olmuştur.


Ekmek Dolması (Aydın)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175809
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2024
213 defa indirildi / yazdırıldı




Aydın Valiliği

300 gr. kıyma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr tereyağı
Dolmalık ekmek
Et suyu

Tereyağı tavada eritilerek kıyma kavrulur ve ceviz ilave edilir. Dolmalık ekmeğin içi oyularak çıkarılan ekmek içi parçaları ufalanır, tavaya eklenerek karıştırılır.
Bunlar kavrulduktan sonra içerisine baharatlar ilave edilerek iç harç tamamlanmış olur. Ocaktan indirdikten sonra maydanoz kıyılarak eklenir.
Bu karışım oyulmuş ekmeğin içine doldurulur. Sıcak et suyu üzerine gezdirilerek gerek görülürse 5 dakika daha doldurulan ekmek ocakta et suyu ile pişirilir.
Pişirilmeden direk sıcak et suyu üzerine dökülerek de tamamlanabilir. Üzerine ezilmiş süzme yoğurt ve ilave tereyağı yakılarak servis edilir.

Not: Dolmalık ekmek Aydın’da özel olarak yapılır. Fırınlara sipariş verilerek istenilen büyüklükte önceden yaptırılabilir. Ramazan ayında çıkan özel dolmalık ekmeğin ceviz ve kıyma ile doldurulmasıyla yapılır. Aydın’da Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir.







Ekmek Dolması (Aydın) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(2 adet Ekmek Dolması (Aydın) 711 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort