Kısa URL: https://ml.md/lc82637
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
2,034 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yuvarlak küçük boy ekmek
2 kabak
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
5 dal dereotu
6 su bardağı su
Tencerede rendelenmiş soğanı ve tereyağını kavurun. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu üzerine döküp 5 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpın. Tenceredeki suyun içinden biraz üzerine döküp ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış dereotunu içine katıp karıştırın ve içleri oyulmuş ekmekleri servis gibi kullanmak için tabağa yerleştirin. Kepçeyle çorbayı içine doldurup sıcak servis yapın. Ekmek içlerini de küp doğrayıp çorbaların içinde kullanmak için kavanozlarda saklayabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc112120
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2015
2,412 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yuvarlak ekmek
200 gram mantar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet patates
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
3 dal maydanoz
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Öncelikle mantarları ve soğanı ince ince kıyın. Tencerede tereyağında 5 dakika kadar kavurun. Üzerine irice doğranmış biberleri ve suyunu verin. 10 dakika kadar kaynatın. Diğer yandan yumurta sarısı, un ve yoğurdu çırpıp çorbanın içine ekleyip karıştırın. 5 dakika kaynatıp maydanozla süsleyip ikam edin. Ekmeğin içini oyup çorbayı koyacak gibi açın ve içine doldurup sıcak olarak ikram edin.