Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ekmek Kadayıfı (2 katlı)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekmek Kadayıfı (2 katlı)

Sevgi Ovalı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc57159
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2010
2,240 defa indirildi / yazdırıldı




Evvelâ, ekmekleri yumuşatmak için, mutedil ateşte sıcak suda kaynatmalı ve tabağa alırken kepçe ile üzerine basarak, suyunu süzmelidir. Kâfi gelmezse bir temiz bezi her tarafına gezdirerek, ekmekte nem bırakmamalıdır. Birinci ekmek kadayıfını üzerine kaymak lülelerini de beş, altı parçaya bölerek, koymalı ikinci ekmeği de diğerinin üzerine kapamalı ve iki kat ekmeği birden tepsiye yerleştirmeli. Ayrıca; 1500 gram şekeri, 700 gram su ile şerbet yaparak, üzerlerine döktükten sonra, ekmekleri orta ateşte şerbeti tamamiyle içinceye kadar pişirmeli ve birer birer tabağa alırken, aralarına tekrar kaymak sıvamalı ve tekrar ekmeği üstünü de küçük kaymak lüleleriyle süslemelidir.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 19.05.2019


Ekmek Kadayıfı

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc142798
Gönderme Tarihi: 18.May.2019
2,212 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Karamel şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistancevizi

Keki için, bir karıştırma kabına yumurta ve şeker eklenir, iyice çırpılır.
Üzerine süt, biraz un ve unun üzerine kabartma tozu konur, biraz çırpılır, unun kalanı da eklenir biraz daha karıştırılır.
Dikdörtgen bir borcamın tabanına kağıt serilir, üzerine kek karışımı dökülür. 170 derece fırına verilir.
Karamel şerbeti için, şeker bir tencereye alınır, eriyinceye kadar karıştırılır, tamamen eriyince su eklenir, bütünleşene kadar sürekli karıştırılır.
Muhallebisi için, süt, un ve şeker bir tencereye alınır, soğuk olarak karıştırılır, daha sonra ateşe oturtulur, devamlı karıştırarak pişirilir.
Muhallebi göz göz olunca ateşten alınır, hindistancevizi katılıp, mikserle iyice çırpılır.
Pişen kek borcamdan alınıp, alttaki kağıdı çıkartılır. Kek enine ikiye kesilir.
Birinci parça tekrar borcama alınır, üzerine karamel şetbetinin yarısı eşit bir şekilde sürülür, üzerine de muhallebinin tamamı düzgünce yayılır.
Muhallebinin üzerine ikinci kek parçası konur, onun da üzerine kalan karamel şerbeti dökülür.
Ekmek kadayıfı dilimlenir, buzdolabında bir süre dinlendirildikten sonra, üzeri süslenerek servis yapılır.







Ekmek Kadayıfı (2 katlı) Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(2 adet Ekmek Kadayıfı (2 katlı) 57,934 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort