|
Ekmek Köftesi |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc826
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
6,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı kaşar
1 rendelenmiş soğan
1 çay bardağı mısır unu (galeta unu)
Bir demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
Ufalanmış ekmekleri derin bir kaba koyun. Üzerine yumurta, soğan, maydanoz, peynir, yoğurt, un ve baharatları koyun ve yoğurun. 15 dakika dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlatın. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır sıcak servis yapılır.
ML® Ekmek Köftesi için tıklayın
|
Ekmek Köftesi |
|
akbabuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65320
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
2,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
6 dilim ekmek
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 çorba kaşığı irmik
Ekmek dilimlerini avucunuzda ovuşturarak ufalayın. Kuru soğanı incecik doğrayın. Süt ve yumurtayı iyice çırpın. Ekmekleri bu karışıma katın. Ekmekler sıvıyı iyice eminceye kadar bekletin. Daha sonra içine elenmiş un, tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanozu katın. Çok sulu olursa iki çorba kaşığı irmik ilave edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin, sıvı yağda kızartın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 23.11.2015
|
Ekmek Köftesi |
|
Siyah Lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16322
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007
2,384 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bayat ekmek
1 su bardağı su
100 gr sert beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için sıvıyağ
2 yumurta,
tuz
Bayat ekmeği dilimleyip suyla ıslatın. Suyunu sıkarak ekmekleri bir kaba alın. Beyazpeyniri ufalayın. Tuz, yumurta ve peyniri ekmeğe ilave edip iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Ekmek köftelerini kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Ekmek Köftesi |
|
derviş baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc95837
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2014
2,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 dilim bayat ekmek
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 adet kırmızı közlenmiş biber
2 adet yumurta
200 gram rendelenmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Kekik, kimyon, tuz, karabiber
2 çay bardağı galeta unu
Ekmekleri elinizle ufalayın ve kıyılmış yeşillikleri içine ekleyip harmanlayın. Yumurtaları, doğranmış biberi, rende peynirleri de ekleyip tıpkı köfte yoğurur gibi iyice elinizle yoğurun. Kıvama gelince de şekil verip, galeta ununa bulayıp, kızgın yağın içinde kızartıp servis yapın.
|
Ekmek Köftesi |
|
Hacı Hasan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc134078
Gönderme Tarihi: 14.May.2018
832 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 kuru soğan
1-2 yaprak pırasa
1 havuç
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ
Soğanı pırasayı ince ince doğrayıp derin bir kaseye alalım üzerine havucu rendeleyelim. Bayat ekmek, un, yumurta, tuz, süt ve baharatları ekleyelim elimizle çok ezmeyecek şekilde yoğuralım. Tavaya sıvıyağ koyup kızdıralım karışımdan kaşıkla alıp tavaya koyalım. Arkalı önlü iyice kızartalım ve servis tabağına alıp servis yapalım.
|
Ekmek Köftesi |
|
hayri kapan
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134416
Gönderme Tarihi: 28.May.2018
793 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bayat ekmek
2 adet soğan
1 yumurta
1 tablet etsuyu
İsteğe bağlı maydanoz
Baharat
Ekmek bayat olmalı, değilse birkaç parçaya böldükten sonra biraz rüzgarda bekletin.
Ekmek suyun içersinde beklemeden ıslatılır. Suyu sıkılıp,derin bir kaba ufalanır.
Soğanlar küçük küçük doğranır yada rondodan geçirilir. (Soğan da sulu olmamalıdır).
Yumurta kırılır. Tablet etsuyu da rendelenir. Maydanozlar ince ince doğranır.
Nane, kekik, karabiber ilave edilebilir. Ama kimyon köftenin olmazsa olmazıdır. Tabii ki sevenler için.
Tuz konulmasa da olur, etsuyu tablet var. Hepsi karıştırılır ve yoğurulur. Uzun uzun ve normal köfteden biraz büyük şekil verilir.
İster kızgın yağda ister az yağlı bir tepsiye sıralı bir şekilde fırında pişirebilirsiniz. Fırında daha hafif oluyor.
|
|