Kısa URL: https://ml.md/lc87846
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
2,073 defa indirildi / yazdırıldı
Merve KARAKAYA
BAYAT EKMEKLER
HAŞLANMIŞ ET VE ET SUYU
KIZARTILMIŞ TEREYAĞI
KARABİBER
PARÇA ETLER HAŞLANIR. BAYAT EKMEKLER TEPSİYE DİZİLİR. ÜZERİNE HAŞLANAN ETLER VE BİR MİKTAR SUYU DÖKÜLÜR. KIZARTILMIŞ TEREYAĞI ÜZERİNE GEZDİRİLİR. EN SON OLARAK DA KARABİBER ATILIR.
Kısa URL: https://ml.md/lc131216
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2018
916 defa indirildi / yazdırıldı
TMO Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri
6 dilim bayat ekmek
300 gr haşlanmış dana veya kuzu eti
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
½ su bardağı haşlanan etin suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Dana veya kuzu eti pişinceye kadar haşlanır.
Haşlama suyundan yarım bardak ayrılır.
2 diş sarımsak ve 1 adet ince doğranmış soğan kavrularak haşlanan etler içerisine ilave edilir. Pişmeye yakın tuz ve karabiber ilave edilir.
Bayat ekmekler tepsiye dizilir.
Üzerine haşlanmış ve sote edilmiş etler ile et suyu dökülür.
Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür.
Sıcak olarak servis edilir.