Kısa URL: https://ml.md/lc87971
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2013
2,362 defa indirildi / yazdırıldı
Aşçıbaşı Ali Doğan
½ adet bayat ekmek
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
½ paket kabartma tozu
150 gr. rendelenmiş beyaz peynir
200 gr. taze ıspanak
½ demet dereotu
Tuz
Bayat ekmekler küçük küçük dilimlenir ya da rondo/robot gibi araçlarla ufalanır. Bir kasede yumurtalar bir süre çırpılır ve diğer malzemeler de yumurtalara eklenir. Bu karışım ufalanmış ekmeklerle iyice karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür ve önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Ilıkken dilimlenerek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc17843
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2025
2,541 defa indirildi / yazdırıldı
3 çorba kaşığı tereyağı
6 dilim tost ekmeği
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
150 gram rendelenmiş dil peyniri
6 adet yumurta
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Ekmeklerin üzerine tereyağı sürün. Küçük kareler halinde kesin. Sufle kalıbına ekmekleri yayın. Bu malzemelerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin tamamını ve dil peynirinin yarısını ilave edin. Yumurtaları, sütü, tuzu ve baharatları bir kapta iyice çırpın.
Malzemelerin üzerine dökün. Üzerine kalan dilpeynirini serpin,. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz servis yapın.