Kısa URL: https://ml.md/lc51715
Gönderme Tarihi: 17.May.2010
2,288 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
Yarım ekmek
Tuz
Tavaya et atılır, orta ateşte rengi değişmeye başlayınca ince kıyılmış soğan atılır. Yarım saat kadar kavrulur, tuz serpilir, suyu çıkınca ekmek dilimleri konur. 10 dakika daha pişrdikten sonra servise sunulur.
Not: Bu yemek kolay olduğu için kurban bayramlarında hazırlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc164693
Gönderme Tarihi: 07.May.2022
558 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. kuşbaşı et
1 adet tandır ekmeği ya da pide
1 yemek kaşığı tereyağı
Biraz tuz
Bir tencerede, eti suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çekince tereyağı ilave edip iki-üç dakika kadar daha kavuruyoruz. Ekmeği kalın dilimler halinde kestikten sonra etlerin üzerine koyuyoruz ve etlerle beraber biraz kavuruyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.