https://esenler.bel.tr/
1 adet bayat ekmek
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1/2 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı kırık fındık
Şerbet İçin:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatarak ılımaya bırakın. Ekmeği 1 parmak genişliğinde kesip kenarlarını çıkartın. Yumurtaları çırpma kabında çırparak ekmekleri yumurtaya bulayın. Kızgın yağda yumurtalı ekmekleri önlü arkalı kızartın. Tepsiye dizin. Üzerine ılık şerbeti dökerek 30 dakika bekletin. Servis tabağına şekerli ekmeği aktarıp üzerine fındık ve hindistancevizi serperek pekmezi ip gibi gezdirin. Servis yapın.
|