Kısa URL: https://ml.md/lc101783
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2014
2,131 defa indirildi / yazdırıldı
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek
1 litre süt
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
2 adet havuç
1 çay bardağı böğürtlen
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su
Sütü tencereye döküp içine şekeri, çekilmiş ekmeği ve vanilyayı ekleyip karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ıslatılmış bir kalıba dökerek soğumaya bırakın. Havuçları rendeleyin, böğürtlenle birlikte bir tavaya koyun. Üzerine şekeri serpip kaynatın. İçine suyla açılmış nişastayı döküp kaynatın ve soğumuş tatlının üzerine dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc87881
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013
1,607 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
6 dilim hazır tuzsuz kızarmış ekmek
Soğuk süt, şeker ve pirinç unu tencereye konur. Bu arada her kaseye kırılmış ekmek dilimleri bırakılır.Tencere orta ateşe yeleştirilir. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan vanilya katılır. Muhallebi, ekmekli kaselere paylaştrılır. Soğuyunca ikram edilir.