|
Ekmekli Tavuk |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc109652
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2015
1,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk göğsü eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dilim kepek ekmeği
1/2 limon suyu
Kekik, tuz, karabiber
Öncelikle soğanları rendeleyip bir kaba alın. Üzerine hardal, limon suyu ve baharatları koyup karıştırın. Tavukları, her yerine gelecek şekilde bu harca bulayın. Kepek ekmeğini ufalayın. Tavuk etlerini fırın tepsisine dizip üstlerine ufalanmış ekmekleri serpin ve 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
|
Ekmekli Tavuk |
|
yaren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.02.2008
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc72771
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012
1,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
1 adet bayat ekmek
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk haşlanır, kemiklerinden ayrılır ve didiklenir. Bayat ekmek dilimlenir ve küp küp doğranır. Bir fırın kabına ekmek yerleştirlir. Üzerine tavuk parçaları yerleştirlir. Tereyağı salça kavrulur, tavuk suyu ve tuz eklenir, bir taşım kaynatılır. Ekmekli tavuğun üzerine gezdirilir.
|
Ekmekli Tavuk |
|
kelebeğin günü
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc42207
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2009
2,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tost ekmeği
Yarım kg tavuk kuşbaşı
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı soya sosu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Bayat ekmekler ızgarada kızartılır. Yağlanmış fırın kabının yüzeyine dizilir. Tavaya yağ konur, ısınınca tavuk atılır, suyunu bırakmaya başlayınca iri doğranmış biber atılır ve 10 dakika kadar kavrulur. Sonra soya sos ve küp şeklinde doğranmış domates, tuz ilave edilir. En son nohut atılır ve ateşten alınır. Ekmeklerin üzerine yerleştirilir. Üzerine rende kaşar serpilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilir. Kaşar eriyene kadar pişirilir.
|
|