|
|
Ekşi Elmalı Salata |
|
sultan abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71000
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011
3,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kırmızı Lahana
1 Soğan
2 ekşi Elma
1 çorba kaşığı Pirinç
1 çay bardağı su
Biraz zeytinyağı
Orta boy kırmızı lahanayı çok ince kıyın. Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağını alın. 1 adet doğranmış soğanı ekleyin. Soteleyip, lahanaları ilave edin. 1-2 kez çevirin. 2 adet ekşi elmayı çok küçük doğrayıp, ekleyin. Ardından 1 çorba kaşığı pirinç ve 1 çay bardağı su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Servis yapın.
|
EKŞİ ELMALI SALATA |
|
KERİ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2009
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc38003
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2009
2,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. mayhoş elma
230 gr. patates
3 adet kornişon
1 demet maydonoz
3 adet domates
1/2 Çay fincanı sirke
Tuz
Karabiber
100 gr. ançuez
3 Adet katı pişmiş yumurta
1/2 Çay fincanı zeytinyağı
1 baş soğan
Elmaları, soyunuz. 2 parçaya ayırınız, çekirdeklerini çıkarınız.
İkişer mm. inceliğinde kesiniz. Ve bir kap içine alınız.
Haşlanmış patatesleri ince ince dilimlere doğraymız. Elmaları içine ilâve ediniz.
Bir baş soğan ince doğranmış olarak ilâve ediniz.
Kılçıkları, başı, kuyruğu çıkarılmış, sirkede yumuşatılmış ançuezleri ilâve ediniz, (doğrayarak veya ezerek)
Kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış 2 domatesi, 2 katı pişmiş yumurtayı, 2 kornişonu hepsini beraberce doğrayarak bir karışım yapınız.
Salata servis tabağına alınız, geri kalan 1 domates, i yumurta, 1 kornişonu, ince dilimlere kesiniz. Tabağın her köşesini süsleyiniz.
Üzerine zeytinyağı ve sirke gezdiriniz.
Not: Bu salata, yemekten bir saat önce hazırlanırsa daha lezzetli olur.
|
|
EKŞİ ELMALI SALATA Tarifleri Salatalar
|
|