Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Ekşi Maya (4 adet - 15,058 defa bakıldı)

Ekşi Maya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekşi Maya

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc132887
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2018
1,314 defa indirildi / yazdırıldı




Un
Su

Yarım çay bardağı un ve yarım çay bardağı su bir kabın içinde karıştırılır, kap 1 gün bekletilir.
Ertesi gün, kabın içine yarım çay bardağı un ve yarım çay bardağı su konarak hepsi beraber karıştırılır, kap bir gün daha bekletilir.
Üçüncü gün de aynı şekilde karıştırma kabına, yarım çay bardağı un ve yarım çay bardağı su ilave edilerek bir gün bekletilir.
Bu şekilde 7 ya da 10 gün boyunca her gün yarım çay bardağı un ve yarı çay bardağı su ilave edilir.
Süre sonunda hamur ekşileşir.

Not: Kullanılacağı zaman 5 su bardağu una 1 su bardağı ekşi maya katılarak hamur hazırlanır.



Ekşi Maya

uzun yol
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2020
Mesajlar: 37
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc149666
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2020
283 defa indirildi / yazdırıldı




Su
Un

İlk gün su ve unla yoğurun. İkinci günde tekrar un ve su ekleyin. Üçüncü günden sonra yarısını başka kaba almak gerekiyor. Yani her seferinde yarısını alacağız. 10 gün olacak şekilde bu işlemlere devam edin. 10 gün boyunca bir kere karıştır. 1 kilo una 400 gram ekşi maya koyulabiliyor. 10 gün sonra dolaba koyun. Haftada bir kere de yeni un koymak gerekiyor.

Not: Buzdolabında saklaması en fazla bir haftadır. Uzun süre saklamak istiyorsanız un miktarını artırın. Oldukça katı şeklinde kurutup cam kavanozunda saklayabilirsiniz.



Ekşi Maya

eberli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.12.2020
Mesajlar: 37
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc154943
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2020
290 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

Sterilize edilmiş kavanozun içine 1.5 kaşık un ve bir kaşık suyla bir hamur elde edin, kavanoz kapağını azıcık aralık kalacak şekilde kapatın. Ekşi mayanızı çok aydınlık olmayan bir odada 24 saat bekletin. Aynı miktarda yani 1.5 kaşık un bir kaşık suyu, kavanozdaki karışımıza ilave edip, yine iyice karıştırın, aynı ortama bırakın. 3. gün mayanızın miktarı çoğaldığı için 2 kat daha fazla yani 3 kaşık un ve 2 su ile mayamızı besleyin. 4. gün mayanızın miktarı çoğalacaktır.
Mayanızı ilk mayalama miktarına getirmek için içerisinden yarısını alın, böylece besleme işlemi için çok un harcamak zorunda kalmazsınız. Bir haftalık olana kadar mayayı her gün yukarıda yazılan besleme miktarınca un ve suyla beslemeye devam edin. Kavanozdaki mayanız kabarcıklı görünecek ve hacmi artmış olacak. Bu işlem sırasında metal malzeme kullanmayın. Malzemeleriniz tahta kaşık ve cam kavanoz olsun. Zamanla mayanız güçlenecektir.
Fakat unutmayın ki içerdiği mantar ve bakteriler için onun ihtiyaçlarını karşılama ve hayatta tutmalısınız. Ekşi mayayı beslediğiniz sürece size sürekli maya sağlayacak ve çoğalacaktır. Beslendikçe olgunlaşan maya yıllandıkça güzelleşip, oluşturduğu ekmekler üzerinde olumlu etkiler gösterecektir. Bu yüzden sabrınız ve gönülden bu işi yapma isteğiniz olsun.
Musluk suyu mu yoksa içme suyu mu kullanıldığına dikkat edilmelidir. Sudaki klor fermentasyon sırasında oluşan bakterileri yok ettiği için eğer çeşme suyu kullandıysanız kabarcık oluşmama ihtimali çok yüksektir. Ama karıştırmaya devam ederek ve evin daha sıcak bir noktasına mayanızı taşıyarak mayanızda baloncuklar oluşması için fırsat verebilirsiniz. Ayrıca sıcaklık da önemli faktörlerdendir. Mayayı ufak bir bez ile sarıp sabit sıcaklıkta tutmak gerekebilir.
Kavanozdaki mayanın üzerinde oluşan sıvı birikintisinden kurtulmanın en ideal yolu, düzenli olarak karıştırmaktır. Karıştırdığınız halde sıvı birikimi devam ediyorsa ve mayanızın bir bölgesinde kuruluk oluyorsa o zaman mayayı temiz bir kavanoza aktararak beslemeyi deneyebilirsiniz.



Ekşi Maya Yapımı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177470
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2024
84 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Un
Su

Ekşi maya yapımı için 1. gün: 50 gram su ve 50 gram un yeterlidir. Yani yarım su bardağı. Bu karışımı cam kavanoza veya cam kaseye koyup iyice karıştırın. Hava alması için üzerini bezle kapatın. Oda sıcaklığında 24 saat boyunca bekletin.
Ekşi maya yapımı için 2. gün: İkinci gün karışımda çok fazla değişiklik görmeyeceksiniz. 50 gram un ve 50 gram su ekleyip tekrar, karıştırıp 24 saat daha bekletin.
Ekşi maya yapımı için 3. gün: Karışımınızın kabarcıklanmaya başladığını ve ekşi bir koku yaydığını fark edeceksiniz. Bu, bakteri ve mayaların çalışmaya başladığının bir işaretidir. Kavanozun yarısından fazlasını boşaltın ve yerine 50 gram su ve 50 gram un ekleyin. Karıştırın ve 24 saat daha bekletin.
Ekşi maya yapımı için 4 ve 7. gün : 4-5-6-7 gün 3. gündeki adımları her gün tekrarlayın. Bu süre boyunca, mayanızın kabarcıklanma oranı artmalı ve hoş bir ekşi koku yaymalıdır.
Ekşi maya yapımı için 8. gün ve sonrası : Ekşi mayanız her gün düzenli olarak beslendiğinde güzel bir kabarcıklı yapıya ve hoş bir koku yaymaya devam etmelidir. Bu, mayanızın kullanıma hazır olduğunu gösterir.
Ekşi maya oluşturma süreci bazen daha uzun sürebilir ve hava koşulları, suyun ve unun özellikleri gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Her gün mayanızı gözlemlemek önemlidir, böylece olası bir bozulmayı (örneğin, kötü koku veya küf oluşumu) fark edebilirsiniz.







Ekşi Maya Tarifleri Hamur İşleri



(4 adet Ekşi Maya 15,058 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort