Hamur:
500 g un
1 poşet Dr. Oetker Ekşi Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 g yumuşak margarin
Dolgu:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine ekşi maya poşetini boşaltın. Tuz ve toz şekeri ekleyip kaşık ile karıştırın. Süt, sıvı yağ ve margarini illave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için yaklaşık 2,5 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamuru 18-20 eşit parçaya bölün. Her birini tezgahta eliniz ile biraz açın. Ortasına peynir koyup poğaça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Poğaçaları fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Servis tabağına alıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc125635
Gönderme Tarihi: 28.May.2017
917 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı ekşi maya
1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
3 su bardağı un
1 su bardağı erimiş margarin
1,5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
İçi için:
5 yemek kaşışı beyaz beynir
2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz ve dereotu karışımı
Üstü için:
1 tane yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
İlk olarak 3 su bardağı unu derin bir yoğurma kabının içerisine alın. Unun ortasını açarak içerisine mayayı dökün.
Mayanın üstüne ise margarin ve yoğurdu ekleyin. Son olarak ise tuz ve şekeri katarak iyice yoğurun.
Kaba yapışmayan toplu bir hamur olunca tezgaha alın. Hamuru elinizle yaparak güzelce düzleştirin ve 3 kez katlayın.
Hamuru yoğurma kabına geri alın ve üstüne bir bez örterek 2 saat dinlendirin. 2 parmak kadar kabaran hamuru mandalina şeklinde bezelere ayırın. Her bezeyi elinizle bastırarak açın ve tam ortasına peynirli karışımdan katarak kapatın. 2-3 cm aralıklarla fırın tepsisine güzelce dizin. Bütün bezeler bittiğinde ise üstüne sıvıyağ ile karıştırdığınız yumurta akını sürün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.