Kısa URL: https://ml.md/lc44822
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2009
5,994 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
1 kg. iri patlıcan
4 adet yeşil biber
1 baş soğan
Zeytinyağı
1 domates
Nar ekşisi veya koruk suyu
Tuz
Maydanoz
Patlıcanlar ateşte közlenip iyice piştikten sonra kabukları soyulup püre haline getirilir. İnce doğranmış soğan ve yeşil biber elle iyice öldürülür. Patlıcanlar karıştırılır. Küçük doğranan domates, nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edilir. Hepsi karıştırılarak maydanozla süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc139324
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2018
960 defa indirildi / yazdırıldı
Gözde Şarküteri
2 kg. Bostan Patlıcan
4 adet Yeşil Biber
1 Baş Soğan
2 Adet Domates
½ Bağ Maydanoz
5 Adet Çeri Domates
3 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Bostan patlıcanlarını sacda ya da ızgarada iyice közledikten sonra bir kaşık yardımıyla içini çıkartın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakın.
Yeşil biberi, soğanı, domatesi ve maydanozu orta boy doğradıktan sonra soğuyan patlıcan salatasının içine ekleyerek fazla ezmeden karıştırın.
Son olarak nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyerek biraz daha karıştırın.
Servis tabağına alın ve kenarlarını çeri domatesle süsleyin.