Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Adıyaman Yemekleri > Ekşili Dolma (Şanlıurfa) (2 adet - 12,972 defa bakıldı)

Ekşili Dolma (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekşili Dolma (Şanlıurfa)

nuri şenbülbül
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2017
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130177
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2017
820 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

750 gr yağlı parça veya kıyma et
1,5 kg dolmalık biber
1 kg dolmalık patlıcan
½ kilo domates
2 su bardağı pirinç
1 çorba kâsesi tane sumak
3 yemek kaşığı domates salça
2 büyük soğan
1 baş sarımsak
4 yemek kaşığı pul biber
½ su bardağı sadeyağ
½ demet maydanoz
Yeterince su
Karışık baharat
Nane
Tuz

Sumağın üzerine su çekilerek ıslanması için bırakılır, patlıcan ve biberler oyulur. Bir tepsiye yıkanmış pirinç, yaklaşık iki cm uzunluğunda ince kıyılmış et ve yine ince kıyılmış soğan ve sarımsakla domatesin yarısı, kabukları soyularak küçük küçük doğranır. Bir bağ maydanoz yarım bağ nane de ince kıyılır hepsi bir araya getirilir. Üzerine salça, tuz, baharat, kırmızı biber, yağ ilave edilerek bir bardak suyla yoğrulur. Patlıcanlar, biberler üzerleri bir parmak boş kalacak şekilde doldurulur. Kalan domatesler ince dilinerek dolmaların üstüne kapak olarak konulur. Tencereye dizildikten sonra üzerine dolma taşları ya da ağır bir tabak kapatılır. Üzerine süzgeçten geçirilen sumak suyu ve üstüne çıkacak kadar tuzlu su ilave edilerek hafif ateşte pişirilir. Yeşil soğan ve cacıkla yenilir.

Not: Urfa ağzında eşkili dolma.



Ekşili Dolma (Şanlıurfa)

son tahlil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc126913
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2017
1,122 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yağlı parça et veya kıyma et - 80 gr.
Dolmalık biber - 100 gr.
Dolmalık patlıcan - 100 gr.
Domates - 100 gr.
Pirinç - 60 gr.
Sumak - 5 gr.
Domates salçası - 10 gr.
Kuru soğan - 100 gr.
Sarımsak - 3 gr.
Pul biber - 5 gr.

Patlıcan ve biberlerin içleri oyulur. Sumaklar suda ıslatılır. Yıkanmış pirinç, kuşbaşı doğranmış et, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, kabukları soyulup ince doğranan domatesin yarısı,ince ince doğranmış maydanoz ve nane genişçe bir kabın içerisine konulur. Salça, baharat, kırmızıbiber, yağ vesu ile ilave edilerek bütün malzemeler iyice yoğrulur. Patlıcanlar, biberler üzerleri bir parmak boş kalacak şekilde yoğurulan harç ile doldurulur. Kalan domatesler dilimlenerek dolmaların üzeri kapatılır. Dolma taşı veya porselen bir tabak ile dolmaların üzerine ağırlık yapılır. Suya bırakılan sumaklar süzgeçten geçirilerek suyu, tuz ve su ilave edilerek hafif ateşte pişirilen ekşili dolma yeşil soğan veya cacık ile servis edilir.







Ekşili Dolma (Şanlıurfa) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(2 adet Ekşili Dolma (Şanlıurfa) 12,972 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort