Kısa URL: https://ml.md/lc74456
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012
2,954 defa indirildi / yazdırıldı
Kahramanmaraş Belediyesi
150 Gr kuşbaşı kuzu eti
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Domates
1 Biber
2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Tuz
Kırmızı Pul Biber
Karabiber
Nane
2 Diş Ezilmiş Sarımsak
500 Gr Et Kabağı
Kuşbaşı olarak doğranmış kuzu eti ve kıyılmış soğan 10 dk. kadar kavrulur, yeteri kadar domates ve bibersalçası ilave edilir. Baharatlar ilave edilir. Üzerine yeteri kadar su ilave edilerek 20 dk. Kaynatılır. Doğranmış et kabağı ve haşlanmış nohut ilave edilir, pişmeye yakın domates ve biber ilave edilir. Son olarak da tuzuna bakılarak Kahramanmaraşa özgü sumak ekşi ilave edilir. Yemeğin üzerine ezilmiş sarımsak ve nane sıvı yağda kavrularak yemeğin üzerine ilave edilir. Et kabağı döğme pilavı ile servis yapılır
Not: Et kabağının en dışı olan yeşil kabuk kısmı soyulur ve et kabağının içindeki çekirdekli beyaz yer çıkartılır. Kabağın geriye kalan kısmı yemeğe küp küp doğranır.
300-350 gram kuşbaşı kuzu eti
2 kilogram et kabağı
2-3 adet sivri yeşilbiber
4-5 adet olgun domates
1 adet kuru soğan
3-5 diş sarımsak
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Yağ
Kru nane
Ekşi ahıdı (sumak ekşisi)
Et haşlanır ve kefi alınır. Soğan, biber ince ince doğranır. Etkabağı da küp küp doğranarak önce yağda kavrulur ve soyulmuş, doğranmış domatesle (salça) bir süre pişirilir. Nohut, haşlanmış et ve et suyu eklenip pişme işlemi bir süre sürdürülür, ortamdaki malzemeler birbirine uyum sağlayınca sumak ekşisi ve tuz ayarı yapılır, yüzeyine nane ve sarımsak ilave edilir. Genellikle döğme pilavı eşliğinde servise sunulur.
idir.