Kısa URL: https://ml.md/lc51919
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
Kıymaya bir miktar tuz ve karabiber konularak hazırlanan fındık büyüklüğündeki köfteler yağda kızartılır miyaneli kaynamış suda pişirilir. Ekşilik vermesi için koruk konulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc85980
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2013
2,380 defa indirildi / yazdırıldı
TC Karabük Valiliği
1 kg. kıyma
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 küçük kase kısırlık bulgur
1 orta boy soğan
Karabiber
Kıyma, tuz, yumurta, 2 diş sarımsak, soğan, bulgur ve karabiberle yoğrulur. Yoğrulan kıymadan fındık iriliğinde köfteler yuvarlanır. Bu köfteler kızgın sıvı yağda kızartılır. Diğer yanda, tereyağında un kavrulup (miyane) su ile ezilerek kaynamış suya ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra köfteler içine atılarak, pişene kadar kaynatılır. Ekşi tat vermesi için limon sıkılabilir.