Kısa URL: https://ml.md/lc91940
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2013
1,778 defa indirildi / yazdırıldı
200 g Koyun Kıyması
2 Sap Pırasa
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Pilavlık İri Bulgur
1 Su Bardağı Ekşi Kuru Erik
Karabiber
Tuz
Pırasaları tereyağında pembeleştirin. Misket toplar haline getirdiğiniz kıymayı aynı yağda kızartın. Salçayı veya rendelemiş olduğunuz domatesi ilave edin. 4 bardak su koyun. Pilavlık bulguru aynı suya ilave edin. Bir gece önceden suda dinlendirerek yumuşattığınız ekşi kuru erikleri ve bulguru ilave edin. Ağır ateşte yarım saat pişirin. Servis Şekli: Bu yemek derin çorba kâselerinde bol malzemeli bir çorba olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc89368
Gönderme Tarihi: 19.May.2013
1,665 defa indirildi / yazdırıldı
Aynur Görk
300 g Kıyma
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Adet Yumurta
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Maydanoz
Sos İçin:
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Adet Limonun Suyu
Köfte malzemelerini yoğuralım. Cevizden küçük parçalar koparıp toplar yapalım. Bu topları un ve maydanoz serpilmiş tepsiye dizelim. Tencereye kaynamış su ve tuz koyalım. Köfteleri suya ilave edip pirinçler uzayana kadar -yaklaşık 15 dakika- pişirelim. 2 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu tel ile iyice çırpalım. Yumurtalı, limonlu karışıma çırpmaya devam ederek azar azar köftenin suyundan iki kepçe ilave edelim. Terbiyeyi köftelere karıştıralım. Bir iki taşım kaynatıp servis edelim.