|
Ekşili Köfte |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc881
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2006
4,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. kıyma
1/2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet limon
Tuz
Karabiber
Soğanı rendeleyin. Kıyma, pirinç, tuz ve karabiber ile karıştırarak iyice yoğurun. Kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar alıp ıslattığınız avucunuzun içinde yuvarlayarak top köfteler yapın. Düz bir tabağa unu koyun. Köfteleri çevire çevire bu una bulayın.
6 su bardağı suya bir tutam tuz ekleyip bir tencerede kaynatın. Köfteleri kaynamış suya atıp 15 dakika kısık ateşte pişirin. Limonun suyunu sıkıp, yoğurt ve yumurta sarısı ile birlikte bir kasede iyice karıştırın. Bu karışıma çorbanın suyundan azar azar 5 yemek kaşığı ilave edin ve elde ettiğiniz terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya katın. 5 dakika daha pişirin ve servis yapın.
Not: Yoğurtlu terbiyeyi az miktar çorba ile karıştırarak yavaş yavaş ısıtın. Böylece terbiye çorbaya ilave edildiğinde kesilmesini önlersiniz.
|
Ekşili Köfte |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2016
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,167 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr az yağlı kıyma
1 kahve fincanı pirinç
2 orta boy havuç
1 orta boy patates
Tuz
Karabiber
1 baş soğan
1 adet yumurta
Ayıklanıp yıkanan pirinç kıymanın tamamı ile yoğurulur. Ufak ufak toplar haline getirilir. Derin bir tencerede kaynamakta olan 1,5 lt kadar tuz ilave edilmiş (arzuya göre) suya atılır. Soyulmuş, ayıklanmış havuç ve patates tavla zarı büyüklüğünde kesilerek küp küp kaynamakta olan suya ilave edilir. 1 baş soğan da kaynayan suya atılır. Yarım saat kadar pişirilir. Yemek pişip ılındıktan sonra yarım limon suyu ve yumurta sarısı çırpılarak terbiye yapılır. Azar azar yemeğe ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.
Not: Yemeğin kıvamının biraz daha koyu olması istenirse hazırladığımız ufak köfteler suya atmadan önce unlanarak suya atılmalıdır.
ML® Hamsi Köftesi için tıklayın
|
Ekşili Köfte |
|
Mubi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2005
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler |
Kısa URL: https://ml.md/lc5030
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
3,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg orta yağlı kıyma
Yarım kg arpacık soğanı
3 su bardağı su
2çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy pide
Yarım çay kaşığı karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Kıymanın içine tuzu ve karabiberi ilave ederek iyice yoğurun. Şişe sırasıyla kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını ve elinizde yuvarladığınız köfteleri dizin. Soğan ve köfteleri, ızgarada biraz pişirin.
Şişten çıkardıktan sonra soğan ve köfteleri tencereye koyduğunuz 2 çorba kaşığı margarin içinde kavurun. Ayrı bir kap içinde 3 su bardağı su ve 2 çorba kaşığı salçayı iyice karıştırın. Tencerenin içine ilave edin. Salçalı su koyulaşmaya başladığında 2 çorba kaşığı nar ekşisini ilave edin. Kıvama gelen yemeği ince ince kesilmiş pidelerin üzerine koyun. Dilerseniz üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.
Not: Kullanılan kıymanın bıçakla kesilerek hazırlanması gerekir. Arpacık soğanı, manavlarda veya marketlerde kolayca bulabileceğiniz, minyatür bir soğan çeşididir. Türk Mutfağı'nda daha çok soğan yahnisinde kullanılır.
|
Ekşili köfte |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc9479
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006
3,536 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Toprak güveç tenceresinde pişirilmesi gerekir. 4-5 kişilik için, 750 gram sığır ve koyun eti karışımı kıyma alınır. Bu kıymalar, içine, ekmek, soğan gibi hiçbir şey konmadan küçük, küçük yuvarlak köfte haline getirilir. Öte yandan, toprak güveç tenceresinde gayet ince kıyılmış bir baş soğan, az miktarda sadeyağla hafifçe kavrulur. Sonra, üstüne bir litre kadar (4 su bardağı) su konarak kaynatılır. Su iyice kaynayınca, hazırlanmış bulunan köfteler, iyice una bulanarak tencereye atılır. Kapağı kapanarak, kenarları da hamurla iyice sıvanarak fırına verilir.. Ortalama 30-40 dakika sonra fırından alınır. Sıcak sıcak çıkar yemek tabaklarına bölündükten sonra, üzerlerine, isteyene göre, birer miktar halis üzüm sirkesi gezdirilerek yenir.
|
Ekşili Köfte |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10496
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
4,047 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme: (6 kişilik):
1 baş soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1,5 kahve fincanı kırık pirinç,
1 demet maydanoz,
3 bardak et suyu (veya sade su),
1/2 kg yağlı kıyma,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kırmızıbiber,
yeteri kadar tuz,
2 çorba kaşığı margarin,
1 limonun suyu.
Yapılışı:
Bir tencereye margarin ve ince ince doğranmış soğan konur ve tahta bir kaşıkla karıştırılarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca tencereye 1 çorba kaşığı, ılık suda eritilmiş domates salçası katılır. Bir dakika pişirdikten sonra içine yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 kahve fincanı kırık pirinç ve et suyu katılır. Tencerenin kapağı örtülür ve pirinç pişinceye kadar orta ateşte tutulur. Diğer tarafta 1/2 kg orta yağlı kıymaya yarım fincan kırık çiğ pirinç ve yarım demet kıyılmış maydanoz katılır. Yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızıbiber konur, kıyma yoğurularak malzeme iyice karıştırılır. Sonra bu karışım fındıkla ceviz arası büyüklükte parçalara bölünür ve her parça ıslak avuçta yuvarlanarak köfte durumuna getirilir. Köfteler hazır olunca pirinci pişmiş olan tenceredeki kaynar suya atılır. Köfteler çiğken suyun dibinde durur, pişmeye başladıkça suyun yüzeyine çıkar. Tümü suyun yüzeyine çıkınca köftenin içindeki pirinç kontrol edilir. Kıymadaki pirinç pişmişse yemek hazır demektir. Tencere ateşten indirilmeden önce bir limonun suy n dökülür. Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra tencere ateşten indirilir ve servis kâsesine boşaltılan ekşili köfte sıcak sıcak servis yapılır.
Bu güzel kış yemeğini terbiyeli yemek isteyenler de olabilir. Terbiyelisi daha da lezzetli olur. Ekşili köfteyi terbiyeli yapmak için bir yumurta ve yarım limonun suyu birlikte iyice çırpılır. Sonra çırpmaya ara vermeksizin yemeğin suyundan yârım bardak kadarı azar azar katılır. Terbiye hazır olunca limon suyu konmuş ve bir taşım kaynamış olan ekşili köfte tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılırken terbiye içine boşaltılır, îki-üç defa daha karıştırdıktan sonra tencere ateşten indirilir. Yemek servis kâsesine boşaltılır ve servis yapılır.
|
Ekşili Köfte |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23512
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008
3,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 fincan pirinç
1 bardak un
1 demet maydanoz
1 limon
2 büyük soğan
3 çorba kaşığı katı yağ
3 bardak su
Yeterince tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Önce pirincimizi ayıklar ve yıkarız. Az bir şey haşlarız. Yarı haşlanmış pirinci, orta yağlı kıyma ile karıştırırız. Tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz karıştırıp iyice yoğururuz. Avuç içinde yuvarlayıp fındık büyüklüğünde top köfteler yaparız. Bir tepsinin içine un döküp, yaptığımız köfteleri tepsiye dizer, una bularız. Öte yandan, bir tencerede çorbamızın suyunu kaynatırız. İçine katı yağ, halka halka doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz ve hazırladığımız una bulanmış köftelerimizi atarız. Çok kısık ateşte pişiririz. Köftelerin içindeki pirinçler uzayınca bir limonun suyunu sıkar, bir süre daha kaynatır, sofraya, varsa porselen bir çorba kabında getirip servis yaparız.
|
Ekşili köfte |
|
Baki
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25543
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008
3,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER 6 KİŞİLİK
Yarım kg. yağsız dana kıyması
1 fincan pirinç
Yarım demet maydtanoz
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet soğan
3 yumurta
3 havuç
4 patates
1,5 çay kaşığı un
Pirinci yıkayalım. Soğanı rendeleyip, maydanozu ince ince doğrayalım. Kıyma, pirinç, maydanoz, soğan, 1 yumurta, tuz ve baharatı karıştırıp yoğuralım. Hazırladığımız köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım. Geniş bir tepsiye un serpip köfteleri tepsiye alalım. Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayalım. Sıvıyağı tencerede kızrdırıp önce havuçları ardından patatesleri sote edelim. 10 dakika pişirip su ilave edelim ve 15 dakika kaynatalım. Köfteleri ekleyip 30-35 dakika pişirelim. Ayrı bir yerde yoğurt, 2 yumurta ve unu bir kasede karıştırıp tencereye yavaş yavaş ekleyip, 5 dakika sonra tuz ilave ederek ateşten indirelim. Sıcak olarak servis yapalım.
|
Ekşili Köfte |
|
mustafam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Kavaklıdere-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25755
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2008
3,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet küçük kuru soğan
8-10 dal maydanoz
2 adet domates
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Terbiye için:
1 limon suyu
1 adet yumurta
Pirinç haşlanır, suyu süzülür. Yoğurma kabında kıyma püirinç, rende soğan,kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber 5 dakika kavrulur. Misketten biraz büyük köfteler yuvarlanır. Diğer tarafta tencereya sıvıyağ konur, ısınınca, küp doğranmış domates katılır. Domates şeklini kaybedene kadar pişirilir. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, az tuz eklenir. Daha sonra şekillendirilmiş köfteler atılır. Kısık ateşte 25 dakika pişirilir. Üzerine terbiye karışımı sicim gibi akıtılır. Yaklaşık 5 dakika kadar pişirilir.
|
Ekşili Köfte |
|
müjgan
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2009
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34184
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2009
3,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
600 gr. koyun kıyması
1 fincan pirinç
maydanoz
kuru nane
1 yumurta
3 adet havuç
3 adet patates
1 adet kereviz
10 bardak su
tuz
karabiber.
Terbiyesi için:
2 yumurta sarısı
1 fincan un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 limon suyu
1 su bardağı su.
Pirinç suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan pirinçlere kıyma, tuz, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydonozun bir kısmı, tuz, karabiber ve yumurta karıştırılarak bir hamur yapılır. Bir tepsiye un koyulur. Fındıktan biraz büyük yapılan köfteler bu tepsiye atılarak hafifçe sallanır. Bir tencereye 10 bardak su koyulup küp doğranmış havuçlar, daha sonra küp doğranmış kerevizler ve en son patatesler içine atılarak haşlanır. Haşlanan sebzelerin içine köfteler atılarak pişilir. ayrı bir kapta 2 yumurta, un, limon suyu, 1 kaşık yoğurt ve 1 bardak su karıştırılarak terbiye hazırlanır. Bu karışım kaynamakta olan tencereye azar azar ilave edilir, en son kıyılmış maydanoz ve nane katılarak ateşten alınır.
|
Ekşili Köfte |
|
aktivist
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52528
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2010
3,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan
1 çay bardağı pirinç
2 domates ya da salça
maydanoz
1 kaşık margarin
karabiber
yarım limon suyu
Kıymayı bir kaba koyunuz. Ortasını açıp içine, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz, karabiber, yıkanmış pirinci koyup iyice yoğurunuz. (Pirinci önceden sıcak suda biraz şişiriniz.) Küçük parçalar alıp köfteler hazırlayınız. Bir tencereye koyunuz. Domatesleri rendeleyiniz Bir bardak suyla sulandırıp köftelerin üzerine dökünüz. Yağını koyunuz. Köftenin pirinçleri pişince yarım limon suyu ilâve edip ateşten alınız.
|
Ekşili Köfte |
|
Ali Baba'nın Tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc56522
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2010
3,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
Besili koyun etinden bir kilosunu ve daha az miktarını et tahtasında kıymalı veya et makinesinde çekmelidir.
Her köfte tertibinde olduğu gibi, içine birkaç baş soğanı ve bir demet kadar maydanozu, ince doğramalıdır. Bir avuç kadar pirinci de, yıkadıktan sonra ete katmalıdır. Ve hepsini birlikte yoğurmalıdır. Sonra, ıslak avucunuzda yuvarlak köfteler haline getirerek tencereye intizamla sıralamalıdır.
Köftelerin iyi pişmeleri için, fazla katı yapmamalıdır.
Birkaç taze domates dahi doğrayıp maydanoz yapraklariyle köftelerin aralarına ve üzerlerine koymalıdır.
Tercihan, sıcak et suyundan köftelerin üzerlerine gezdirmeli ve bir miktar tereyağı da koyarak, tencereyi orta hararette ocağa oturtmalıdır.
Pişerken, ara sıra yoklıyarak suyunu çekip, çekmediği ve köfte pirinçlerinin açılıp açılmadığı görülmelidir.
Tam kıvamını bulunca, bir bütün limonu, bir fincana sık-malı ve süzgeçten geçirdikten sonra, köfte tenceresine dökmelidir. Birkaç dakika sonra da, tencereyi indirmelidir.
Not: Limonun verdiği ekşilik iştiha ve lezzeti mucip olmakla ve yağlı salçasına ekmek batırmak dahi kuru köftelere nazaran daha hoş ve iyi bir katık olur.
|
Ekşili Köfte |
|
jülide
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58538
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010
3,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. koyun kıyması
100 gr. ekmek içi
50 gr. sâde yağ
50 gr. un
3 adet yumurta
1,5 limon
Tuz
Karabiber
Et, 100 gr. ıslatılmış ekmek içi ile iki defa et makinesinden geçirilir veya iyice yoğurulur. 3 yumurta akı, tuz, biber ilâve edilerek biraz daha yoğurulur. Cevizden küçük parçalara ayrılarak ıslak avuç arasında yuvarlanır. Bir tencereye bir litre su konur. Tuz atılır. Kaynayınca köfteler ilâve edilir. Yavaş yavaş kaynatılarak yarım litre suyu kalıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir kapta 50 gr. yağ, 50 gr. un 4 - 5 dakika müddetle kavrulur. Köftenin suyu ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar 3 yumurta sarısı, 1,5 limon suyu ile çarpılır. Bir bardak soğuk su ile sulandırılır. Kaynayan unlu köfte suyuna ilâve edilir. Köftelerin üzerine boşaltılır. Garnitür olarak ceviz büyüklüğünde hazırlanmış, buharda pişmiş patates ilâve edilir.
|
Ekşili Köfte |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60367
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2011
2,841 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr koyun kıyması (yağlı)
1/2 su bardağı pirinç (bol suda yıkanmış)
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla kimyon
kahve kaşığının ucuyla karabiber
2 litre (10 su bardağı) su yada et suyu
2 su bardağı kaynar su
Terbiyesi:
2 çorba kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı su
Kırmızı biberli sos:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kahve kaşığı kırmızı biber
Yıkanmış pirinci geniş bir kaba koyunuz. 2 su bardağı kaynar suyu üstüne dökerek 5 dakika pirincin haşlanması için bekleyiniz. Sonra pirinçleri süzerek genişçe bir tepsiye alınız.
Kıymayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu pirincin bulunduğu tepsiye koyarak ellerinizle iyice yoğurunuz. Bütün malzeme iyice karıştıktan sonra, köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp bir kenara koyunuz.
2 litre su yada et suyunu küçük bir tencereye koyup kaynatınız. Köfteleri kaynayan et suyuna atınız. Et suyunun üstünde toplanan köpüğü delikli kepçeyle alıp ateşin altını kısarak köfteleri 30 dakika pişiriniz.
Terbiyesini hazırlamak için küçük bir kaba unu, yumurtayı, limon suyunu ve suyu koyup yarım kepçe de köfte suyundan dökerek iyice karıştırınız. Karıştırdıktan sonra köftelerin piştiği tencereye döküp, 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alınız. Ekşili köftelerini bir servis tabağına boşaltınız.
Küçük bir sahanda tereyağı eritiniz. Kırmızı biberi ekleyip karıştırdıktan sonra köftelerin üstüne döküp hemen servis ediniz.
|
Ekşili Köfte |
|
mod
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc61801
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2011
2,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram koyun kıyması
1 tane soğan
4 adet orta boy domates
1 bağ maydanoz
1 çay kaşığı biber
1 kahve fincanı pirinç
1 tane yumurta
1,5 çorba kaşığı yağ
2 limon
Tuz
Bir kaba kıyma, ayıklanmış pirinç, tuz, biber, kıyılmış maydanoz koyunuz, önce yoğurunuz. İstediğiniz büyüklükte köfteler yapıp, geniş tencereye bir sıra diziniz. Üzerine bir sıra ikiye bölünmüş domates diziniz, tekrar köfte ve domates diziniz en üste bolca kalan maydanozları koyup üzerini örtecek kadar 2 limonun suyunu ve su koyunuz. Orta sıcaklıkta pişmeye bırakınız. İki taşım kaynatıp servis yapınız.
|
Ekşili Köfte |
|
Asrın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2011
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc70285
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2011
2,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kuru soğan
1 kilo ıspanak
Tuz
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
3 bardak kısırlık bulgur
2 tane limon
1 bardak yeşil mercimek
1 bardak haşlanmış nohut
Salça
Önce bulguru kaynar suyla ıslatıp 20 dakika bekleyin. İçine yumurta un tuz ve aldığı kadar suyu koyup katı bir hamur şeklinde yoğurun. Daha sonra fındık şeklinde yuvarlayın. Ayrıca mercimeği haşlayıp içine nohut katıp tekrar kaynatın bol suda daha sonra kaynayan suya yuvarladığınız köfteleri katın. Köfteler pişince içine ince kıydığınız ıspanakları atın diğer bir tavada 2 soğanı kavurup salça katın kavurduğunuz soğan ve salçayı kaynayan köftenin içine katın 2 limonu da içine sıkıp 20 dakika daha kaynatın.
|
Ekşili Köfte |
|
bakiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72542
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2012
2,532 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı biber salçası
400 gr. kıyma
200 gr. köftelik bulgur
1 çay bardağı su
Karabiber
Tuz
Sosu için:
3 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 baş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
Bulguru tuz ve su ile şişene dek yoğurun. Kıyma, salça, tuz ve karabiberi de ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayıp yassı hale getirin. Parmağınızla ortalarına hafifçe bastırıp minik bir çukur açın. Unlanmış tepsiye dizin. Sosu için, dövülmüş sarımsakları tereyağı ile çok az kavurun. Salça ve nar ekşisini ekleyin. Köfteleri bol suda haşlayın. Üzerine sosu dökün.
|
Ekşili Köfte |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75558
Gönderme Tarihi: 07.May.2012
2,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
500 gram kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
2 fincan pirinç
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
50 gram margarin
2 litre et suyu veya su
Tuz
Karabiber
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayalım. Sıcak suyla 15 dakika ıslatalım.
Kıymaya, yumurtayı, ıslatıp süzdüğümüz pirinçleri, kıydığımız maydanozları, rendelediğimiz kuru soğanları, yeterince tuzunu ve karabiberini katıp, iyice yoğuralım.
Yarım ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapıp, içinde un olan bir tepsiye koyalım. Tepsiyi sağa sola sallayarak, köftelerin una bulanmasını sağlayalım.
Büyükçe bir tencereye, 2 litre kadar varsa et suyu yoksa sade su koyup, kaynatalım.
Kaynayan suya, unladığımız köfteleri ve margarin yağını ilave edip, gerek varsa biraz daha baharat katarak ve köfte büyüklüğünde kestiğimiz patatesler ile havuçları bir tutam maydanoz ile birlikte tencereye ilave edelim. pişirelim.
|
Ekşili Köfte |
|
nazlıgül
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100715
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2014
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
2-3 dal maydanoz
1 havuç
1 patates
1 kabak
1 soğan
Tuz
Karabiber
1 domates rendesi
1 yumurta sarısı
1 kaşık yağ
Nane
1 limonun suyu
Kıyma, tuz, pirinç, soğan rendesi, maydanoz ve karabiberi yoğurun. Köfteler yapın. Bir çorba kaşığı sıvıyağı ve domates rendesini tencereye koyun. 2 bardak su ilave edin. Kaynayınca köfteleri, küp doğranmış patatesi, kabağı ve havucu koyup 20 dakika pişirin. 1 limonun suyunu, yumurta sarısıyla çırpın. Köftelere ilave edin. Üzerine nane serpin. Servis yapın.
|
Ekşili Köfte |
|
develi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc103096
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2014
2,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kıyma
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
5 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
1 limon suyu
4 su bardağı su
Öncelikle kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, pirinç ve baharatlarla köfte yapın. Tepsiye unu koyun, köfteleri içine atıp sallayın ki her yerine bulaşsın. Tencereye yağı koyup kıyılmış soğan, havuç ve patatesi kavurun. Üzerine suyunu verip kaynatın. Köfteleri de içine atıp 15 dakika kadar pişirin. Terbiyesi için yumurta sarısı limon suyu ve yemeğin pişmiş suyunu karıştırıp içine ekleyip bir taşım kaynatın. Sıcak olarak ikram edin.
|
Ekşili Köfte |
|
ıhlamur gölgesi
Aşçı
Kayıt: 17.06.2015
Mesajlar: 12 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc108449
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2015
1,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı pirinç
2 adet patates
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı nane
1 limon
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
5 bardak su
Tuz
Karabiber
Öncelikle köftesi için kıymayı bir kaba alın, üzerine pirinç, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi ekleyip köfteleri yapın. Bir tencereye tereyağını koyup eritin ve küp doğranmış sebzeleri ekleyin. 3 dakika kadar kavurup suyunu verin. Kaynayınca içine köfteleri ekleyin. 20 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
|
|