|
|
Ekşili Nivik (Tokat) |
|
Berna Avar
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115873
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2016
8,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg nivikotu (yılan yastığı)
1 bardak kalın bulgur
1 çay bardağı erik ekşisi
1 çay bardağı vişne kurusu
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
Nivik temizlenir, yıkanır ve doğranır. Bir tencerede yağ eritilir. Kıyılmış ince soğan katılıp iyice kavrulur. Ekşili karışım üzerine bulgur ve niviği ekleyip kaynatılır. Pişme işlemi sırasında içine demir kaşık batırılmaz (demir kaşık batarsa acı olur) Tahta kaşıkla karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
|
|
Ekşili Nivik (Tokat) Tarifleri Bartın Yemekleri
|
|