|
EKŞİLİ PATLICAN |
|
bereket dede
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc58652
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2010
2,657 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 adet patlıcan
3 desilitre zeytinyağı
500 gr. soğan
500 gr. domates
2 adet limon
Maydanoz
1-2 kahve kaşığı şeker
Tuz.
Patlıcanlar soyulur. 5-6 cm. boyunda parçalara kesilir. Bu parçalar 2-3 dilime bölünür. Dilimlerin birer uçları parmak şeklinde kesilir. Yıkanır. Zeytinyağında kızartılır. Bir tepsiye dizilir. Soğan, yarım halkalara doğranır. Kalan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Ateşten alınır. Kabuğu soyularak fndık büyüklüğünde doğranmış maydanoz, doğranmış, 2-3 diş sarımsak, şeker, limon, tuz ilave edilir, karıştırılır. Patlıcanların üzerine yayılır. Biraz domates suyu ve su ilave edilir, pişirilir.. İstenirse üzeri fırında kızartılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
|
Ekşili Patlıcan |
|
mukaddes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bornova İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc16470
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007
2,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Patlıcan
6 Diş sarımsak
1,5 Bardak çiçek yağı
1 Tatlı kaşığı şeker
4 Soğan
1 Limon
2 Domates
2,5 Bardak su.
Yarım demet maydanoz
Alaca soyulup doğranmış patlıcanı yarım saat tuzlu suda bıraktıktan sonra kurulayıp zeytinyağında kızartın. Sonra aynı yağda 4 soğanı diiip kavurun ve tepsiye aldığınız patlıcanların arasına yerleştirin. 2 domates yarım demet maydanoz, 6 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, 2,5 bardak su katıp, kapağını örtün. Pişirdikten sonra 1 limon suyu katıp ateşten alın. Servis tabağına boşaltın.
|
EKŞİLİ PATLICAN |
|
Atlantis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc20473
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2008
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 Patlıcan
1/2 limon
1/2 Su bardağı nohut
4-5 Diş sarımsak
250 gr. kuşbaşı et
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 orta boy domates
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Buyuk soğan
Nohutu akşamdan üç su bardağı su ile ıslatıp etle beraber pişiriniz. Pişmesine yakın çubuk soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcanı ve diğer malzemeleri katıp yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Limon suyu ilâve edip bir kaç taşım kaynatınız.
|
PATLICAN EKŞİLİ |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53771
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2010
2,317 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcanın kabuğunu soyup tekerlek tekerlek ya da uzunluğuna doğrayınız. İnce una bulayarak silktikten sonra yanmış kızgın zeytinyağında nar gibi olana kadar kızartınız. Ayrıca nar gibi kızarmış halka halka soğan ile tencereye düzgün bir biçimde diziniz. Üstüne tuz, biraz şeker ekip su ve sirke ekleyiniz. Ilık gibi olana ve suyu bir miktar azalana dek pişiriniz. Daha sonra başka bir tabağa tersyüz ediniz. Soğuyunca sofraya koyarak yeyiniz.
|
Ekşili Patlıcan |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150801
Gönderme Tarihi: 27.May.2020
1,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kemer patlıcan
1 adet iri kuru soğan
10 diş sarımsak
3 adet yeşil sivri biber
3 adet kırmızı çili biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sumak tohumu
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz
Patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı doğranır, tuzlu suya ıslatılır.
Sumak tohumları yarım bardak suya ıslatılır.
Soğan, sarımsak fazla küçük olmayacak şekilde doğranır, pişirme tenceresine aktarılır.
Biberler ince dilim halinde doğranır, tencereye eklenir.
Domatesler küçük küpler halinde doğranır, yarısı tencereye eklenir.
Üzerine acısı çıkan patlıcanlar iyice silkelenerek tencereye konur, onun da üzerine kalan doğranmış domatesler eklenir, tuz serpilir.
Salça biraz suda ezilir, üzerine sıvı yağ eklenerek karıştırılır, tencereye eklenir.
Tencere ateşe oturtulur, bir süre sonra sumak suyu süzülerek tencereye eklenir.
Patlıcanlar pişince ateşten alınarak sıcak servis yapılır.
|
Ekşili Patlıcan |
|
yeni sayfa
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc146012
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2019
562 defa indirildi / yazdırıldı
|
Millî Eğitim Bakanlığı
3 adet patlıcan
2 adet orta boy domates
4- 5 adet çarliston biber
5-6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 dal maydanoz
2 yemek kaşığı sirke
Patlıcan, biber, domates, maydanoz yıkanır.
Patlıcan alacalı soyulur.
Tavaya zeytinyağı konulur, yağ kızdırılır.
Patlıcan tavaya konulup kızartılır.
Biberler küçük küçük doğranır.
Domatesin kabukları soyulup küp küp doğranır.
Kızartılan patlıcanların üzerine sırasıyla biber, domates eklenir, tava bir kapakla kapatılır, ocağın altı kısılır.
Şeker, tuz, sirke ilave edilir.
Domates ve biber yumuşayınca ocağın altı kapatılır.
Maydanoz doğranıp ilave edilir.
Servis tabağına konulup servis edilir.
|
|