|
|
Ekşili Pırasa |
|
Jale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3660
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
3,722 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pırasa
4 adet soğan
4 adet domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım. Her parçayı ince ince kıyalım. Kaynar suya atalım. 15 dakika haşlayalım. Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım. Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim. Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim. Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim. Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim. 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım.
Fotoğraf "Yüksel Gürbüz" tarafından gönderildi. 03.06.2015
|
|
Ekşili Pırasa Tarifleri Kuru Kabak Tarifleri
|
|