Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

EKŞİLİ PIRASA (Zeytinyağlı)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekşili Pırasa

inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc22450
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2008
3,230 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 kg pırasa
2 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı (250 ml)
2 adet kereviz
1 çorba kaşığı salça
1+1/2 bardak su (375 ml)
1 adet limonun suyu
3 çay kaşığı toz şeker
1 demet maydanoz
Tuz

Yapılışı
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve yağda, yaklaşık 5 dk, pembeleşinceye kadar kavurun.
Pırasaların çok yeşil kısımlarını ayıklayın, bir parmak uzunluğunda, ince ince doğrayın ve soğanlara ilave edin.
Kerevizleri soyup, çevrelerine 1/2 limonu sürün ve ince çubuklar halinde doğrayıp; pırasa ve soğanlara ekleyin. Sebze karışımını, kısık ateşte, arada bir karıştırarak, 20 dk pişirin (Pırasaların yumuşaması gerekmektedir).
Pırasalar yumuşayınca; 1,5 bardak su, şeker, salça ve tuz ilave edip, sebzeler iyice pişene kadar, 30 dk daha pişirin.
Yemeğinizi ateşten almadan 1-2 dk önce, limon suyunu ve kıyılmış maydanozu da ekleyin. Soğuk olarak servis yapın.


EKŞİLİ PIRASA

vizyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.03.2009
Mesajlar: 45
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc34583
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009
3,035 defa indirildi / yazdırıldı




2000 gram pırasa
500 gram soğan (5 büyük)
285 gram zeytinyağı (1 1/4 bardak)
1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
1 1/2 bardak su
2 adet limonun suyu
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

1 Bir tencereye; bir, bir çeyrek bardak zeytinyağı ile, yarım ay şeklinde ince doğranmış 5 büyük baş soğan koyarak, 5 dakika kavurmalı, sonra bunlara; çok yeşil tarafları atılmış birer parmak uzunluğunda parçalara doğranmış ve üst kabuklarından bir ikisi soyulmuş ve her parçası uzunluklarına doğru tam ortasına kadar yarılmış ve sonra da enine kıyılırcasma ince doğranmış 2000 gram da pırasa koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve pırasalar iyice ölmüş bir hal alıncaya kadar arada bir karıştırmak suretiyle orta kuvvetteki ateşte 25 - 30 dakika pişmeye bırakmalıdır.
2 Pırasalar ölünce, buna; bir buçuk bardak su, yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 1 tatlı kaşığı toz şekerle yarım çorba kaşığı tuz katarak tekrar tencerenin kapağını kapatmalı ve pırasalar suyunu çekip de iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar 45 dakika daha pişirmeli, sonra da pırasalara; kıyılmış bir demet maydanoz ile 2 adet limonun suyunu da kattıktan sonra üç, beş taşım daha kaynatmalı ve ateşten alarak, soğuduktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.


EKŞİLİ PIRASA (Zeytinyağlı)

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1199
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006
2,980 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER:

-1 kg pırasa
-3 soğan
-3 diş sarımsak
-Yarım bardak zeytinyağ
-1 kaşık salça
-Yarım demet maydanoz-dereotu
-1 çay kaşığı toz şeker
-limon
-Tuz

YAPILIŞI:

1- Pırasa ayıklanıp 5- 6 cm boyunda kesilip, yıkanır.
2- Parçalar boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur.
3- Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez).
4- Soğan yarım halkalar halinde, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur.
5- Haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir. 6- Ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek
dökülür.

Esenlikler...


EKŞİLİ PIRASA

selim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Mordoğan
Kısa URL: https://ml.md/lc52596
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010
2,808 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ
1 kg pırasa
4 adet soğan
4 adet domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su

Pırasaların baş kısımlarını kesin. 5-6 santim uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Her parçayı ince ince kıyın. Kaynar suya atın. 15 dakika boyunca haşlayın. Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayın. Yağda pembeleştirin. Fındık büyüklüğünde doğradığınız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edin. Pırasalar haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyin. Tencereye 1 çay bardağı su ilave edin. 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökün. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapın.


EKŞİLİ PIRASA

YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75
Şehir: Merzifon
Kısa URL: https://ml.md/lc19233
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2007
2,728 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
1 kg. pırasa,
2 demet soğan,
1 demet maydanoz,
1 kaşık şeker,
1 bardak zeytinyağı,
1 bardak salça,
1 limon,
tuz.

Yapılışı:
1- Pırasaları yıkayıp ayıklayınız.
2- Beyaz tarafını 6 ile 8 cm. uzunluğunda doğrayınız.
3- Her parçayı ortadan boyuna ikiye ayırıp, kibrit çöpü şeklinde boyuna doğrayınız.
4- Soğanları halka şeklinde doğrayıp, zeytinyağıyla hafifçe kızartıp sulandırılmış salçayı koyunuz.
5- Üzerlerine doğranmış pırasaları koyup hafifçe öldürünüz.
6- 2 bardak su, tuz, şeker koyup orta hararetli ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7- Üzerini kızartmak isterseniz fırına koyunuz.
8- Soğuduktan sonra servis tabağına boşaltıp üzerine maydanoz serpiniz.


ML® Kabak Ekşisi için tıklayın


EKŞİLİ PIRASA

kurabiyem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.10.2010
Mesajlar: 30
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc56838
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2010
2,522 defa indirildi / yazdırıldı




Pırasanın makbul olan beyaz kısımlarını kesip kaynar suya atmalı. İyice haşlayıp yumuşak hale getirmelidir. Ve süzgeçte soğumağa bırakmalıdır.
Sonra, bunları elle ditmeli ve bu pırasa lifleriyle yassı köfteler tertip eylemelidir. Una bulayıp iki tarafını tavada, kızgın zeytinyağında kızartmalıdır.
Daha sonra, bu köfteleri bir tencere içersine sıralayıp tuzunu serpmeli. Su, biraz şeker ve bir mikdar sirkesini de ilâve ederek, mutedil ateşe sürmelidir.
Pişme keyfiyeti tamam olunca, soğutup mayhoş bir yemek olarak yenilmelidir.


EKŞİLİ PIRASA

bereket dede
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc58649
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2010
2,477 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg. pırasa
500 gr. soğan
2,5 desilitre zeytinyağı
1 kaşık domates ezmesi
25 gr. şeker
1 demet maydanoz
Tuz
10 gr. limon tozu veya iki limon

Pırasaların başları kesilir. 2 - 3 kat soyulur. Tahmini dörder santimetre doğradıktan sonra uzunlamasına çizilir. İncecik tel tel doğranır, yıkanır. Kaynar suya atılarak 15-17 dakika haşlandıktan sonra suyu süzülüp bir tepsiye yayarak konur. Soğan soyulup yarım halkalara doğranır. Zeytinyağı ile bir tencerede hafif kavrulur. İki kaşık salça ilâve edilir. Birkaç dakika domateslerle karıştırıldıktan sonra tepsiye hazırlanan pırasanın üzerine yayarak konur. Kıyılmış maydanoz, toz şeker atılır, üzerini örtecek kadar yağsız etsuyu veya su ilave edilir. Ateşe konur piştikten sonra biraz su ile eritilmiş limon tuzu veya limon ilave edilir. 25 dakika kaynadıktan sonra ateşten alınır.






EKŞİLİ PIRASA (Zeytinyağlı) Tarifleri Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri



(7 adet EKŞİLİ PIRASA (Zeytinyağlı) 302,464 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort