Kısa URL: https://ml.md/lc47040
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2010
2,731 defa indirildi / yazdırıldı
Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara
Malzemeler
3-4 tane orta boy patlıcan
7-8 tane etli yeşil biber
3-4 diş sarımsak
1 tutam nane
1 yemek kaşığı ekşi akıdı
Yapılışı
Biberler ayıklanıp istenilen boyda doğranır. Patlıcanlar da doğranıp üzerine sıcak su ve tuz ilave edilerek haşlanır. Daha sonra soğuk suda yıkanır. Diğer tarafta sarımsaklar ezilip üzerine ekşi, nane ve tuz ilave edilip sulandırılır. Hazırlanan patlıcan, biber içine atılıp 1 saat bekletildikten sonra servise hazırlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc74455
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012
2,925 defa indirildi / yazdırıldı
Kahramanmaraş Belediyesi
1 Adet Patlıcan
5 Adet yeşil Biber
2 Diş Ezilmiş sarımsak
Tuz
Nane
Kahramanmaraş’a özgü 1 Yemek Kaşığı Sumak Ekşi
Patlıcanlar yıkanır, alacalı olarak soyulur, büyük küpler halinde doğranır.
Yeşilbiberler iri parçalar halinde doğranır.
Patlıcanlar ve yeşilbiberler kaynatılmış sıcak suda haşlanır.
Patlıcanlar ve yeşilbiberler kaynatılmış sıcak sudan bir süzgeç yardımıyla çıkararak soğumaya bırakılır.
Ayrı bir tencerede 3 su bardağı su içerisine ezilmiş sarımsak, tuz, Kahramanmaraş’a özgü olan sumak ekşi bırakılır. Üzerine nane ilave edilerek karıştırılır.
Bu karışıma patlıcan ve yeşilbiber ilave edilerek sunuma hazır hale getirilir.