|
Ekşili Yeşil Fasulye (Samsun) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162052
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yeşil fasulye 1 Kg
Kuru soğan 2 Orta boy
Kıyma 1 Yemek kaşığı
Sıvı yağ 1/2 Çay bardağı
Pirinç 1 Çay bardağı
Limon 1/2 Adet
Tuz
Fasulyeler temizlenir. Yıkanıp bıçakla boylamasına dilinir. Doğranmış kuru soğan sıvı yağda kavrulur. Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir. İçine dilimlenmiş fasulyeler konarak soldurulur. Su ve tuz ilave edilip pişirilir. Fasulyelerin pişmesine yakın pirinç eklenir. Pirinç pişince ateşten alınır. Üstüne limon sıkılarak yenir.
|
|