Kısa URL: https://ml.md/lc135992
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2018
800 defa indirildi / yazdırıldı
Meriç Kaymakamlığı
Yeşilbiber 500 gr / 10 adet
Ekşimik 250 gr / 1 çorba kasesi
Domates 2500 gr / 10 adet
Yumurta 240 gr / 4 adet
Ayçiçeği yağı 50 ml / ½ çay bardağı
Tuz 4 gr / 2 çay kaşığı
Yeşilbiberin çekirdek kısmı ayıklanır.
Çekirdekleri temizlendikten sonra küp küp doğranır.
Doğranan biberler ayçiçeği yağında kavrulur.
Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.
Doğranan domatesler biberlerin üzerine eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Daha sonra ekşimik ilave edilir ve 2-3 dakika daha pişirilir.
İçerisine yumurta kırılarak karıştırılır.
Yumurta pişince servis edilebilir.
Not: Yaz aylarında tercih edilen hafif bir yemektir. Ayrıca eskiden tarlada çalışanların yanlarına aldıkları tarla yemeklerindendir.
Kısa URL: https://ml.md/lc142122
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2019
493 defa indirildi / yazdırıldı
Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
3 adet yumurta
2 adet sivri biber
150 gr. ekşimik
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yeşil biberin çekirdekleri temizlenerek ince ince doğranır ve tereyağı ile birlikte kavrulur. Kavrulan biberlerin üzerine kabukları soyulan ve küp şeklinde doğranan domatesler eklenir. Tuz ve karabiber konarak suyu azalmaya başlayıncaya kadar pişirilir. Sonrasında üzerine ekşimik ilave edilip bir süre daha pişirilir. Içerisine yumurta kırılır ve hafifçe karıştırılır. Yumurtalar piştiğinde servise hazırdır.