|
KUZU ELBASAN TAVA |
|
Şule
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2006
Mesajlar: 60 Şehir: öveçler/ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9606
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2006
22,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gr. kuzu budu (150'şer gramlık 6 parça halinde)
1 çorba kaşığı tereyağı
3 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
6 bardak su 500 gr. yoğurt
1 bardak un
2 yumurta sarısı
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanları piyaz doğrayın. Küçük bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Orta boy bir tencereye tereyağını koyup orta ateşte eritin. Yağ erir erimez etleri koyup, alt üst ederek, her iki yanlarını da 3'er dakika pişirin. Soğanı ilave edip 2 dakika sote ettikten sonra tuzunu ve suyunu ilave edin. Ateşin altını kısıp, etleri ağır ateşte yaklaşık bir saat pişirin. Pişirdiğiniz bu etleri Borcam'a aktarın. Küçük bir tencereye yoğurdu koyun. Unu ilave edip, bir yumurta teliyle iyice karıştırın. Ocağı yakın. Ağır ateşte, sıcak et suyundan 2 1/2 bardağı unlu yoğurt karışımına, çırpmaya devam ederek, yedirin. 10 dakika sonra, ateşi söndürün. Yumurta sarılarını, kaynar haldeki karışıma çırparak ağır ağır yedirin. Karışımı, ateşe dayanıklı kabın içindeki etlerin üzerine dökün. Kabı firma sürüp, 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak olarak servis edin.
ML® Maraş Tava için tıklayın
ML® Maraş Tava (görsel)
|
Elbasan Tava |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4163
Gönderme Tarihi: 26.May.2006
3,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kusbasi dogranmis et
4 adet yumurta
2,5 su bardagi yoğurt
1 adet soğan
2 yemek kasigi margarin
½ limon suyu
Eti yikadiktan sonra tencereye alin. Tereyağı, 2 su bardagi su ve bütün soğani içine atarak orta hararetli ateste etler pisip suyunu çekinceye kadar pisirin. Tuzot ve karabiber ekleyin. Eti isiya dayanikli bir kaba yerlestirin. Yogurda yumurtalari teker teker kirarak boza kivamina gelinceye kadar çirpin. Limon suyu ve biraz tuzot ekleyip etlerin üzerine dökün. Önceden isitilmis 180 derece firinda yumurtali yoğurtlu karisim koyulasip üzeri hafif kizarincaya kadar pisirilir. Hemen servis yapilir.
ML® Ankara Tava için tıklayın
|
ELBASAN TAVA |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2020
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo parça kuzu eti
4 yumurta
1 kilo yoğurt
1 çay fincanı un
Yeterince tuz
1 yemek kaşığı margarin
Bir tencerede yağ hafifçe eritilir ve etler içine atılır. 1-2 defa çevrilip kendi halinde kapağı kapalı olarak ve hiç su koymadan pişmeye bırakılır. Diğer taraftan yumurtalar çırpılır, yoğurda ilave edilir, un da eklenerek 1-2 dakika tahta bir kaşıkla hafifçe çırpılır ve bir fırın tepsisine dökülür. Üzerine, piştikten sonra soğumaya bırakılmış olan etler sıralanır. Üzerine etin suyu dökülür önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir sıcak olarak servis edilir. Arzuya göre üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilave edilebilir.
ML® Trakya Tavası için tıklayın
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 27.04.2021
|
ELBASAN TAVA |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2019
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
5,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy soğan
1 kg kemikli kuzu eti
350 gr yoğurt
2 adet yumurtanın beyazı
4 yemek kaşığı un
tuz ve karabiber
Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın.
Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin (et suyunu çekip yumuşayıncaya kadar).
Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın.
Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Niğde Tavası için tıklayın
Fotoğraf "gerilla" tarafından gönderildi. 27.08.2020
|
Elbasan Tava |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc1191
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2006
3,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. parça kuzu eti
100 gr. sıvıyağ
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
5 su bardağı su
kekik
karabiber
tuz
Sosu İçin;
1 su bardağı un
50 gr. sıvıyağ
100 gr. kaşar peyniri
5 su bardağı süt
2 yumurta
tuz
Etleri 5 bardak suda 50 gr. yağ ile birlikte 1 saat haşlayın. Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif lif ayırın. 50 gr. yağı tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğanları kavurun, et, tuz ve karabiber, kekik salça ve doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alarak porsiyonluk öbekler halinde tepsiye koyun. Sos için yağ, un ve tuzu birlikte 5 dakika kavurun, üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak pişirin. Öbeklerin üzerine sosu dökerek ve kaşar peyniri serpiştirerek 180 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra servise sunun.
ML® Elbasan Tava için tıklayın
|
|