|
Parça Kuzu Etli Elbasan |
|
öz dadaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc132054
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2018
1,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr yağ
6 parçaya ayrılmış kuzu kolu
1 demet taze sogan
2 adet yumurta
1 su bardagı un
600 gr yogurt
1,5 litre su
1 çay kaşıgı tuz
2 dal mayadonoz
Yarım parmak uzunluğunda kestiğimiz taze soğanları ve parça kuzu etlerini, sanayagını koyduğumuz tencerenin içinde iyice kavuralım.
Daha sonra,1,5 litre kaynar su ile haşlamaya bırakalım. Bu sırada, üzerinde oluşan köpükleri delikli bir kevgirle alıp, atalım.
Pişmesine yakın, yeterince tuz koyarak iyice pişirelim. Suyunu süzüp, ayıralım.
Etleri, kenarlı bir tepsiye dizelim.
Başka bir tencerede, unla yoğurdu iyice karıştıralım. Ocağın üstüne koyup, süzdüğümüz etlerin suyundan ilave edip, kısık ateşte bozadan koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirelim. Ocaktan indirelim.
Başka bir kapta, yumurtaları çırpıp, üzerine bu yoğurtlu karışımdan yavaş yavaş ilave edip, bir yandan da çırpmaya devam edelim.
Tepsiye dizdiğimiz etlerin üzerine boşaltıp, önceden ısıttığımız fırında renk alıncaya kadar pişirelim.
Piştikten sonra, sıcak sıcak servis yapalım.
|
Elbasan Tava |
|
gülsuyu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc141521
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019
640 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
500 gram kemikli kuzu kuşbaşı
3 adet yumurta
1 çay bardağı un
3 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yumurtalar, un ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Tuzu da ilave edip, bir tencerede, bir taşımlık kaynatın.
Yoğurtlu harcı, orta boy bir tepsiye koyun. Üzerine kuzu etlerini rastgele dizin. En üstüne, tavada kızdırdığınız yağ ile salça ve biber karışımını gezdirin.
Fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Elbasan Tava |
|
oflu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2018
Mesajlar: 40 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc145098
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2019
587 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kuzu böbrek yatağı, kol veya but
Terbiyesi için:
1-1,5 kilogram yoğurt
3 yumurta
Tereyağı
Üzeri için:
İzmir tulumu
Kuzu etini kendi suyunda yaklaşık 30 dakika yüksek ateşte pişirin.
Pişen etleri ısıya dayanaklı bir fırın kabına dizin ve 180 dereceye ayarladığınız fırına verin.
Bu esnada terbiyesi için yumurtaları yoğurda ekleyip güzelce çırpın.
Etin haşlama suyunu süzün ve çırptığınız karışıma ekleyin.
Etleri fırından çıkarıp ve üzerine 6-7 küçük parça tereyağı koyun.
Terbiye sosunu bir kepçe yardımı ile fırın kabındaki etlerin üzerine dökün.
Kabı yeniden fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pişmesine yakın üzerine İzmir tulumu rendeleyin. Elbasan tava servise hazırdır.
|
Elbasan Tava |
|
kefalet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155832
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2021
366 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuşbaşı et
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tane soğan
2 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Sıcak su
Sosu için:
1 su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
Üzeri için:
Kırmızı toz biber
Elbasan tava için önce tereyağını bir tencerede eritin ve etleri içine atın. Renkleri dönünce yemeklik doğranan soğanları ve biberleri de ekleyin ve karıştırın.
Baharatları ve sarımsakları da ekleyin. Biraz soteledikten sonra sıcak suyunu ekleyin. Kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Pişmesine yakın tuzunu da ekleyin. Etler piştikten sonra, etin suyundan 1 su bardağı ayırın ve soğutun.
Bir kâsede un, yumurta, tuz ve yoğurt iyice çırpın. Soğumuş olan et suyunu da ilave ederek çırpmaya devam edin. El basan tavanın püf noktası bu kısımdır. Et suyunun mutlaka soğuması gerekiyor.
Ardından etleri güveçlere ya da borcama alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Elbasan tava hazır.
|
Elbasan Tava |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163093
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.fakir.com.tr
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
Sos için:
3 su bardağı süzme yoğurt
2 su bardağı et suyu
V2 su bardağı un
2 adet yumurta sarısı
3-4 dal taze kekik
Tuz
Karabiber
Öncelikle soğanı küpler halinde doğrayın. Sonrasında derin bir kabın içine sos malzemelerinin tamamını alın ve çırpın.
Cuisinier'i açtığınızda ekranda görünen pişirme menülerinden “Fırınlama” seçeneğine gelin. “Başlat” tuşuna 2-3 saniye basılı tuttuğunuzda pişirme işlemi başlar.
Cuisinier’in pişirme haznesine yağı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından etleri ekleyin ve her yeri eşit renk alana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine suyu ekledikten sonra kapağını kapatarak bitiş sinyali gelene kadar pişirin.
Hazırladığınız sosun içerisine pişirme suyundan 4-5 yemek kaşığı ilave edip karıştırın ve sosu dilerseniz pişirme haznesinin içerisine üstünü kapatacak şekilde dökün ve "Fırınlama” programında 15-20 dakika pişirin.
|
|