|
Elbasan Tava |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61613
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2011
2,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yoğurt
3 adet yumurta sarısı
45 gr sana yağı
Aldığı kadar tuz
60 gr un
200 gr soğan
750 gr kemiksiz kuzu eti
6 su bardağı su
Ön hazırlık olarak Sanayı genişçe bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip bir kez alt üst ederek, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 3er dakika pişirin. Soğanı ve suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Üzerindeki köpüğü alıp, atın. Tuzunu katın. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Etleri ağır ateşte yaklaşık 60 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın. Fırınınızı 180˚ Cye getirip ısıtın. Etleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Et suyunu ocakta yarı yarıya çektirin. Küçük bir tencerede yoğurdu unla karıştırıp içine süzerek, sıcak et suyunu ilave edin. Ağır ateşte, karıştırarak 10 dakika pişirin. Yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Sıcak sostan birkaç kaşık ilave edip tekrar çırpın ve kaynamakta olan yoğurtlu sosa yine karıştırarak yedirin. Tencereyi ateşten alın. Sosu sıcak olarak etlerin üzerine dökün. Fırın kabını önceden 180˚Cye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp sos altın sarısı bir renk alıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. Elbasan Tavasını herkese birer parça et düşecek biçimde önceden ısıtılmış tabaklara yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
|
El Basan Tava |
|
Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76706
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
2,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. Patates
250 gr bezelye
250 gr KASAR
6 Tane biber
4 Tane Domates
1 Kg. Kuzu kuşbaşı et
6 Tane havuç
100 Gr Sana Klasik
Sana klasık margarin eridikten sonra kuzu etını kavur havucları kup kup dogra ve hasla patatesler kup kup dogranıcak ve kızartılcak kızatmıs pateteslerı tepsıye 8 kume olucak sekılde dız etlerı domates bıber havuc bezelye bunlarıda uzerıne esıt payda paylastır beşamel sosu ustunu kapatıcak sekılde dok uzerıne kasar rendele kasar kızarana kadar fırında pısır.
|
Elbasan Tavası |
|
hüsniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2013
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85900
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2013
1,966 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet Yumurta akı
1 Kg. Kuzu et (kemikli)
1 orta boy soğan
2 tatlı kaşığı tuz
5 Yemek Kaşığı Un
1 Bardak Yoğurt
Önce soğanı ince ince kıyalım.Et ve soğanı tencereye koyup kısık ateşte kendi suyula 45 dk pişirelim.Daha sonra tuz ekleyip suyunu çekip etler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim.Sonra etleri bir tepsiye alalım.Bir kabın içinde yoğurdu, unu ve yumurtayı çırpıp etlerin üzerine dökelim.Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 20 dk pişirelim.
|
Elbasan Tava |
|
köylügüzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80107
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
1,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik
1 Kg. yoğurt
1500 gr koyun eti
6 Adet yumurta
0,5 Adet limon
Yeterince tuz
Koyun eti yumurta büyüklüğünde doğranır, tuzlu kaynar suya atılıp haşlanır. Süzüldükten sonra fırın tepsisine koyulur. Üstüne eritilmiş margarin gezdirilir. Tepsi orta ısılı fırına koyulur, ara ara çevrilir. Başka bir kaba yumurta ve yoğurt konur, çırpılır ve tuzla limon suyu ilave edilir. Boza kıvamına getirilir. Etler kızardıktan sonra karışım üstüne dökülür. Tekrar fırına verilir ve kızarana kadar beklenir.
|
|