Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Elma Tatlısı Tarifleri > Elma Cipsi (5 adet - 18,822 defa bakıldı)

Elma Cipsi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Elma Cipsi

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc128065
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2017
1,041 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

2 büyük kırmızı elma
1 kaşık toz tarçın

Fırını 95 dereceye ayarlayın. Elmaları mandolin rende ya da keskin bir bıçakla ince ince doğrayın. Pişirme kağıdının üzerine dizin. Tarçını elmaların üzerine serpiştirin. Fırında elmalar kıtır kıtır oluncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kaba alın. Yaklaşık 3 gün saklayabilirsiniz.



Elma Cipsi

beeebek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2017
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130359
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2017
806 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

1 büyük boy Elma
½ su bardağı Toz Şeker
1 çay kaşığı Tarçın
½ çay kaşığı Zencefil

Fırın 120 derecede ön ısıtma için çalıştırılır.
Elma iyice yıkandıktan sonra, keskin bir bıçak yardımı ile oldukça ince bir şekilde kesilir. Kabuğunun soyulmasına veya çekirdeklerinin çıkarılmasına gerek yok. Uzun süreli bir kurutma işlemi yapılacağı için kabuk veya çekirdekler sizi rahatsız etmeyecektir.
Hazırlanan dilimler, bir kabın içinde karıştırılmış olan toz şeker, tarçın ve zencefil karışımına, her iki yüzü de olacak şekilde kaplanır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsi üzerine yerleştirilir ve ön ısıtma yapılmış fırında 30 dakika pişirilir.
Süre sonunda fırından çıkarılır ve hala sıcakken ters yüz edilir. Bu şekilde 40 dakika daha pişirilir. Süre sonunda dilimler kurumuş ve sertleşmiş olacaktır. Soğuduktan sonra istenilen şekilde servis yapılır.

Not: Bu reçete tek başına da yenir. İsterseniz diğer tatlılarınızı süslemek için de kullanabilirsiniz.



Ev Tipi Elma Cipsi

çukurovalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc151206
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2020
368 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yeşil elma
Yarım limon suyu

Elmalar çok güzel yıkanır. Kabuklu olarak enine ince ince dilimlenir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine limon suyu gezdirilir. 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Soğuyunca atıştırmalık olarak tüketilir.



Elma Cipsi

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc155792
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2021
345 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet elma
Yarım limon
Tarçın

Elmaları incecik dilimleyin. Üzerlerine 1-2 damla limon suyu damlatarak parmağınızla yüzeyine yayın. Limon elmaların kararmasını önleyecektir. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerine tarçın serpin. 100 derece fırında 1 saat tutun.
Miss gibi bir koku eve saracak, nefis elma kuruları yapmış olacaksınız.



Elma Cipsi

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180409
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2024
47 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 adet elma (elma miktarını kişi sayısına göre arttırıp azaltabilirsiniz.)
Tarçın
Limon

Elmaları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. (Kabukları soyduktan sonra cips şekline getirebilirsiniz.)
Kabukların üzerine bir iki damla limon suyu sıkın.
Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt koyun. Daha sonra elma kabuklarını dizin.
Tarçını göz kararı kabukların üzerine serpin.
100 derecede ayarladığınız fırına tepsiyi koyarak 1 saat pişirin.







Elma Cipsi Tarifleri Elma Tatlısı Tarifleri



(5 adet Elma Cipsi 18,822 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort