|
Elma Düzmesi (Diyarbakır) |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc40310
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
4,456 defa indirildi / yazdırıldı
|
Diyarbakırlılar Derneği
Küçük yeşil elmalar ortadan ikiye bölünür. Çekirdeği çıkarılır. Başka bir yerde eti hazırlanır. Bunun için ete, karabiber, soğan, tuz, maydanoz karıştırılarak düzmenin içi hazırlanır. Sonra ikiye bölünmüş ve çekirdeği çıkarılmış elmaların arasına konur. Üzerine bir bardak su konularak, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
|
Elma Dizmesi (Diyarbakır) |
|
azizim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.05.2016
Mesajlar: 66 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143360
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2019
2,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevin Halıcı
Bir kapta kıyma, yumurta, tuz, karabiberi ve pul biberi yoğrulur.
Hazırlanan kıymadan küçük ve yassı köfteler hazırlanır.
Elmalar yuvarlak dilimlenerek yağda kızartılır. Bir tencereye bir kat köfte bir kat elma olacak şekilde dizilir.
Köfteler ve kızartılmış elmanın üzerine su, ve tuz ilave edilerek kısık ateşte suyu iyice özleşinceye ve elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Not: Elmalar yağda kızartılmadan da kullanılabilir.
|
|