Kısa URL: https://ml.md/lc1273
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2006
4,121 defa indirildi / yazdırıldı
Elma kabukları (yıkanmış)
Su
Tuz
Elma kabukları bir kavanoza doldurulur. Üzerine biraz tuz ve su konup serin bir yerde bekletilir.
Sirke kokusu olunca süzülür. Şişelere doldurulur.
Salata ve turşularda kullanılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc7574
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
3,167 defa indirildi / yazdırıldı
Tuz
Yıkanmış elma kabukları
Yeterince su
Bol su ile yıkanmış ve kalınca soyulmuş elma kabukları bir kavanozun içine yerleştirilir. Kavanoz su ile doldurulup, tuzu atılır. Kapağı hava almayacak şekilde kapatılarak güneş görmeyen serin bir yerde bekletilir. Sirke kokusu oluştuğu zaman süzülerek salata ve turşularda kullanılmak üzere uygun ebatlardaki şişelere doldurulup kaldırılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc20850
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2008
2,670 defa indirildi / yazdırıldı
Cam bir kavanoza elma kabuklarını üst üste koyunuz. Üzerini örtünceye kadar su ilâve edip biraz tuz atınız. Ağzını sıkıca kapatıp mayalanması için 4-5 ay bekletiniz. Suyunu tülbentten şişelere süzüp serin bir yerde saklayınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc149054
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2020
449 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet elmanın kabuğu
750 ml temiz içme suyu
Bir çay kaşığı şeker
Bir çay kaşığı tuz
1 lt'lik cam kavanoz
Listede belirttiğimiz miktarda elmalarınızı hazırlayınız. Kabuklarını biraz kalınca soyarak kavanozun içine doldurunuz. Ardından su, şeker ve tuz ekleyerek kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Evinizde ışık almayacak bir yere bırakınız ve burada 10 gün boyunca bekletiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc163520
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 litre su
2-3 adet elmanın kabuğu
2.5 su bardağı içme suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1,5 litrelik cam bir kavanozu iyice yıkayıp kurulayın. Elma kabuklarını da yıkayıp kurulayın. Kavanoza yerleştirip, üzerine içme suyu ve sirkeyi ekleyin. Tülbentle kavanozun ağzını kapatıp, kenarlarından bağlayın. Oda sıcaklığında 1 ay dinlendirdikten sonra kullanın.