|
Elma Kızartması |
|
bakanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2013
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc113140
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2015
1,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet elma
1 çay bardağı maden suyu
1 paket vanilya
1 adet yumurta akı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı un
100 gram tereyağı
Bir kabın içine maden suyunu alalım. Yumurta akını ilave ederek karıştıralım. Un, vanilya ve pudra şekerini de ilave edip karıştırmaya devam edelim. Diğer tarafta elmayı soyalım ve ince halkalar halinde dilimleyelim. Elmanın çekirdek kısımlarını temizleyelim. Hazırladığımız karışıma elmaları bulayıp kızgın tereyağında kızartalım. Sıcak sıcak servis yapalım.
|
Elma Kızartması |
|
Kamer Baba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101895
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2014
2,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 tane elma
1 bardak un
2 bardak süt
1 çay kaşığı tarçın
1 bardak şeker
2 tane yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
150 gram margarin
2 bardak sıvı yağ
Elmaları küp küp doğrayın yumurta ve şekeri iyice çırpın içine sütü tarçını ve unu ekleyip çırpın tavaya margarin ve sıvı yağı koyup kızdırın elmaları hamura batırıp kızdın yağda kızartın hepsi bitince üzerne pudara şekeri ekeleyip servis edin.
|
ELMA KIZARTMASI |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71880
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2012
2,234 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. elma
4 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 fiske tuz
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı pudraşekeri
Kızartma yağı
Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyunuz.
Oyacakla elmaları kırmadan çekirdek evlerini çıkarınız.
Oyulmuş elmaları 1,5 cm. genişlikte enine doğrayarak halkalar elde ediniz.
Halkaları geniş bir tepsiye dizip, üzerlerine tarçınlı tozşekeri serpip, 1 saat kadar bekletiniz.
Diğer tarafta unu, tuzu porselen bir kâseye koyup, azar azar suyu katarak bir bulamaç hazırlayınız.
Kızartma yağını derin bir kaba koyup, kızdırınız.
Tarçınlı şekerden aldığınız elma halkalarını hazırladığınız bulamaca iki yüzünü batırıp, kızdırılmış yağda altını ve üstünü pembe renkte kızartınız.
Kâğıt üzerine alıp, fazla yağını çektiriniz.
Yağı süzülen elmaları servis tabağına yerleştirip, üzerine pudraşekeri serpip, servis yapınız.
|
Tatlı Elma Kızartması |
|
A Takımı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71369
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012
3,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet tatlı elma
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı yağsız süt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı bal
1 er çay kaşığı tarçın zencefil
1 çay bardağı ceviz
Kepekli un ve yağsız sütü iyice karıştırın. Bu arada içine bir tutam tuz atmanızda yarar var. Bulamaç haline getirin. Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin. Hazırladığınız bulamaca soktuktan sonra derin bir kapta bolca zeytinyağında kızartın. Kızaran elmaları emici bir kağıt üzerinde bir süre beklettikten sonra bir tabağa zevkinize göre dizin. Elmaların üzerine sırasıyla balı, cevizi, tarçın ve zencefili koyun.
|
Elma Kızartması |
|
Serpil Korcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19021
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2007
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
425 g elma,
2 yumurta,
1-2 yemek kaşığı seker,
tarçın,
1 yemek kaşığı kuru üzüm,
2 yemek kaşığı un,
kızartma yağı.
Elmaları soyun ve rendeleyin, yumurtaları , şekeri, tarçını, üzümleri ve unu elma rendeleriyle karıştırın. Yağı kızdırın ve küçük mücverler kızartın, üzerine şekerli tarçın serpiştirin. Marmelat ile dekore edin.
|
ELMA KIZARTMASI |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11555
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2007
3,041 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
1 kilo elma,
125 gram toz şekeri,
250 gram un,
1 tatlı kaşığı tarçın,
200 gram elma suyu,
100 gram pudra şekeri,
1.5 bardak zeytinyağı,
bir çimdik tuz.
Yapımı:
Elmaları yıkadıktan sonra kabukarını soyun. Sonra oyma aletiyle çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını, elmaları zedelemeden oyarak çıkarın. Bu işlemden sonra elmaları 1.5 santim kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayarak geniş bir tabağa dizin. Toz şekeriyle tarçını karıştırarak elma dilimlerinin üstüne serpin ve yarım saat dinlenmesi için bir kenara bırakın. Beri yanda porselen bir kâsenin içine unu koyun. Elma suyunun bir kaşık kadariyle bir çimdik tuzu una katın ve tahta bir kaşıkla karıştırarak elma suyunu topaklatmadan una yedirin. Sonra karıştırmaya ara vermeden elma suyunun geri kalanını azar azar dökerek karışımı koyu bir kurkut haline gelinceye kadar karıştırın veya çırpın. Beri yanda zeytinyağını derin bir tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızdıktan sonra elma dilimlerini kurkuta sokup çıkararak bulayın, yağın içine atıp kızartın. Elma dilimlerinin her iki tarafları da iyice kızardıktan sonra bir maşanın yardımıyle bunları yağdan çıkarıp emici bir kâğıdın üstüne dizin. Kâğıt, kızartmaların yağını çektikten sonra elmaları servis tabağına dizin. Üzerlerine pudra şekerini serptikten sonra sıcak sıcak servis yapın. Pudra şekeri yerine vanilya tozu da serpebilirsiniz.
Not: Elma yerine uzunlamasına doğranmış muz, kayısı veya portakal da olabilir. Yukarıda tarif edildiği gibi kızardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri veya vanilya serpilerek servis yapılır.
|
|