|
|
ELMA KROKETİ |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71887
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2012
1,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. iri elma
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 fincan süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 fiske tuz
1 ceviz kadar margarin
1 kahve kaşığı maya
Kızartma yağı
Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyup, rendenin iri gözünden geçiriniz.
Yağı, tozşekeri porselen bir kâseye koyup, karıştırınız.
Sonra yavaş yavaş yumurta sarılarını katıp, onunla da karıştırınız.
Sonra karışıma unu, toz halindeki mayayı, tuzu katıp, halloluncaya kadar karıştırınız.
Hazırladığınız bu karışıma elma rendesini de katıp, karıştırınız.
Ayırdığınız yumurta aklarını çarparak kar haline getirip onu, da sütü de karışıma ilâve edip, hepsini iyice karıştırınız.
Kızartma yağını derin bir kaba koyup, kızdırınız.
Hazırladığınız karışımdan küçük küçük yuvarlaklar yapıp, yağa koyunuz.
Her tarafı pembe renkte kızarınca kâğıt yayılmış bir kaba çıkarınız.
Yağı süzülenleri servis tabağına dizip, üzerine pudraşekeri serpip, servis yapınız.
|
ELMA KROKETİ |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11668
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2007
2,093 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (8 kişi için):
175 gram un,
6 iri elma,
30 gram tereyağı,
75 gram pudra şekeri,
4 yumurta,
3 kaşık süt,
2 kaşık maya,
75 gram toz şekeri,
bir çimdik tuz,
bol zeytinyağı.
Yapımı:
Toz şekerini tereyağıyle işleyerek bir macun haline getirmeli. Bunu çırpmaya devam ederken azar azar çırpılmış yumurta sarısını katıp yedirmeli. Yumurta sarıları yedirilince bu defa azar azar serpilecek unu, toz halindeki mayayı ve tuzu yedirmeli. Bu işler yapılırken elmaların kabuklarını soyup çekirdek ve çekirdek yataklarını attıktan sonra rendelemeli. Hamurun birbirine yedirilmesi sona erince bu defa da karıştırırken rendelenmiş elmayı yedirmeli. Sonunda çırpılarak kar köpüğü haline getirilmiş yumurta aklarını ve sütü azar azar katıp bu karışıma yedirmeli. Elde edilen hamurdan yumurta veya ceviz iriliğinde yuvarlaklar yapıp kaynar bol zeytinyağında nar gibi oluncaya kadar kızartmalı. Kızaranları iyice süzdükten sonra servis tabağına almalı. Üzerlerini pudra şekeriyle örtmeli ve böylece servis yapmalı.
|
|
ELMA KROKETİ Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|