|
|
Elma Püreli Turta |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3966
Gönderme Tarihi: 21.May.2006
3,192 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg Elma
1 Bayat Ekmek
1 Su Bardagi Eritilmis Margarin
5.5 Çorba Kasigi Tozseker
4 Çay Kasigi Tarçin
1/2 Çay Bardagi Su
3 Dis Karanfil
1/2 Limon
1 Bardak Süt
YAPILIŞI
Ekmegi çok ince ufalayin. Tavada margarini isitip ufalanmis ekmek içi, 3.5 çorba kasigi tozseker ve iki çay kasigi tarçini ilave ederek kizarincaya kadar karistirin. Hazirladiginiz karisimdan iki yemek kasigi kadarini ayirip baska bir kaba alin.
Elmalarin kabuklarini soyup çekirdekli kisimlarini çikarin ve ince ince dilimleyin. Bir tencerede yarim çay bardagi su, kalan tozseker, tarçin ve karanfili karistirin. Elmalari ekleyip yumusayincaya kadar pisirin. Karanfili karisimdan alip elmalari çatalla ezerek püre haline getirin.
Krem santiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatildigi sekilde hazirlayin.
Yarim limonun kabugunu rendeleyip krem santiye ilave edin. Ekmekli karisimi yagli kagit serilmis firin kalibina 1 cm kalinliginda yayin. Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerlestirip kalan ekmekli karisimla üzerini kapatin. Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayin.
Ayirdiginiz ekmekli karisimla pastanin üzerini süsleyin. Alüminyum folyoyla üzerini kapatip önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 30 dakika kadar pisirin. Soguduktan sonra dilimleyip servis yapin.
ML® Elmalı Pasta için tıklayın
|
|
Elma Püreli Turta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|