|
|
Elma Püresi |
|
beeebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2017
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130357
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2017
906 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
Zevke göre seçilen çeşitten 4-5 adet elma soyulur, çekirdeği çöpü çıkarılır 4e bölünür.
1/2 su bardağı kahverengi şeker, 1/2 su bardağı su, çubuk tarçın, biraz limon suyu, karanfil ve yine arzuya göre zencefil veya başka baharatlar daha ekleyerek elmalar ezilesiye kadar orta ateşte, ağzı kapalı pişirilir.
Elmaları püre haline getirmeden evvel tarçın ve karanfil gibi tane baharatları çıkartmayı ihmal etmeyin.
Yine arzunuza göre elmaları çatalla ezebilir veya el blenderi ile püre haline getirebilirsiniz.
Ateşinizi iyice kısın ve arada karıştırarak elma pürenizin çekmesini (azalmasını) takip edin.
Sürülesi bir kıvama geldiğinde ateşten alabilirsiniz.
Not: Pişim süresince evimiz mis gibi elma kokmuştu. Ekmeğe direkt sürebileceğiniz gibi, krem beyaz peynirin üzerine de çok yakıştığını söyleyebilirim.
|
Elma Püresi Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105765
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2015
1,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet elma
1 adet portakal
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı şeker
Elmalar soyulur, küçük küçük doğranır, bir tencereye aktarılır. Üzerine sıkılmış portakal, şeker ilave edilir. Kapağı kapatılır, elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte elmalar yumuşana kadar pişirilir. Çukur bir tabağa konur, çatalla iyice ezilir. Üzerine üzüm ve ceviz katılır, karıştırılır. Küçük kaselere taksim edilir.
|
|
Elma Püresi Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|