Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şekerlemeler > Elma Şekeri (8 adet - 242,934 defa bakıldı)

Elma Şekeri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Bonbon Tarifleri
Cezerye Tarifleri
Çıtır Tarifleri
Elma Şekeri Tarifleri
Karamel Tarifleri
Krokan Tarifleri
Lokum Tarifleri
Pralin Tarifleri
Trüf Tarifleri
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Elma Şekeri

vanilyalı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.04.2014
Mesajlar: 25
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc129240
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2017
1,091 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

1,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı glikoz
1 adet limon suyu
1 su bardağı su
½ çay kaşığı toz gıda boyası (kırmızı renkte)

Şekeri ,glikozu ve suyu kısık ateşte eritin.
Kaynamaya başlayınca, limon suyu ve gıda boyasını ekleyip ateşi yükseltin, ara sıra karıştırarak 5-10 dk. kaynatın.
Ocağın altını kapatıp, sürekli karıştırarak, biraz ılınmasını sağlayın.
Elmanın çekirdeklerini, bir kabak oyma aleti ile çıkarın.
Oluşan boşluğun kenarlarında 3-4 adet çöp şiş batırın.
Ilınmış olan şekere elmanızı batırın ve çevirerek her tarafına bulaşmasını sağlayın.
1-2 dk. elinizde bekletip, donmasını sağlayın.
Yağlı kağıda ters çevirip, buzdolabına koyun ve iyice sertleşmesini sağlayın.



Elma Şekeri

yumak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc140890
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2019
814 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 adet elma
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı glikoz
1 adet limon suyu
1 su bardağı su
Çeyrek çay kaşığı gıda boyası

Şeker, glikoz ve suyu bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırarak eritin. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve gıda boyasını ekleyerek ateşi yükseltin. Ara sıra karıştırarak 5-10 dakika daha kaynatın. Ocağı kapatarak biraz ılınmasını bekleyin.
Elmalara şişleri saplayın ve şekere batırın. Ters çevirerek buzdolabında şekeri sertleşene kadar bekletin.



Elma Şekeri

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc147202
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2019
1,227 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

4 adet elma
1 su bardağı esmer toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kızamık şekeri

Su, toz şeker ve kızamık şekeri derin bir kapta yaklaşık 20 dakika kaynatılır. Daha sonra limon suyu eklenip kaynama işlemine devam edilir. Şerbet kıvamını bulunca ocaktan alınır. Daha önceden sapları ayıklanmış elmalar karışıma batırılır. Şerbete batırılan elmalar yapışmamaları için yağlı kâğıt üzerine dizilir. Elma şekerlerini sıradan çubuklar yerine ağaç dallarıyla süsleyip yaprak biçiminde kesilmiş kâğıtları da dallara yapıştırabilirsiniz.



Elma Şekeri

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162297
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2022
284 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet orta boy Amasya elması
İki buçuk su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı su
1 adet limonun suyu
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası

Toz şeker ve suyu kaynatın. Koyulaşınca, limon suyu ve gıda boyası ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Elmaları teker teker bu karışıma batırıp çıkarın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayıp, yağlı kağıt üzerinde soğumaya bırakın. Arzuya göre üzerine çöp şiş geçirip servis yapın.



Elma Şekeri

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162879
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022
306 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet elma
1 çorba kaşığı+1 çay kaşığı pudra şekeri
5 çorba kaşığı toz şeker
5 gram kırmızı gıda boyası
Yarım limonun suyu
2,5 çorba kaşığı glikoz

Elmanın kabuğunu soyup, parizyen kaşığı ile yuvarlaklar çıkarın. Suyunu almak için kağıt havlu üzerinde dinlendirin. Pudra şekerine iyice bulayın. Toz şeker, gıda boyası, limon suyu ve glikozu bir tencereye alıp, sıvı hal alana dek kaynatın. Elmalara kürdan geçirip, kaynayan karışıma batırıp-çıkarın. Soğuması için kenara alın. Arzuya göre hindistancevizi ile servis yapın.



Elma Şekeri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167344
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2022
280 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
½ limonun suyu
½ çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Tahta çubuk

Tahta çubukları yıkanmış, kurutulmuş elmalara saplayın ve elmaları bir kenara ayırın. Su ve şekeri derin bir sos tenceresine alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Limon suyunu da ekledikten sonra sosun kıvam alması için kısık ateşte pişirmeye devam edin. Aralıklarla karıştırın ve koyu bir kıvam aldığında gıda boyasını ilave edin. Elmaları çubuklarından tutup sosa batırın ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Daha kalın bir sos katmanı için sos kurudukça batırma işlemini tekrarlayın. Elma şekerlerini katılaşması için buzdolabına kaldırın.



Elma Şekeri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169861
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2023
225 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

6 adet kırmızı elma (orta boy)
6 adet elma şekeri çubuğu
Şurup:
3,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
1,5 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Elmaları 24 saat oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra yıkayıp saplarını çıkarın ve iyice kurulayın. Nemli kalmamasına özen gösterin. Saplarını çıkardığınız çukur kısımlarına çubukları batırın. Bir tepsiye pişirme kağıdı serin.
Toz şekeri orta boy derin bir çelik tencereye alın. Suyu tencerenin kenar kısımlarından çepeçevre yavaşça dökün. Suyu direkt tencerenin ortasından şekerin üzerine dökmeyin. Orta ateşte hiç karıştırmadan kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 15 dakika kaynatın. Süre sonunda jel renklendirici ekleyip kaşık ile çok yavaşça 2-3 kez karıştırın. Ocağı kısıp yine karıştırmadan 10-15 dakika daha koyulaşması için kaynamaya bırakın.
Bir bardağın içine su koyup kaynayan şuruptan 1 çay kaşığı alın, suyun içine atın. 15-20 saniye bekletip sudan çıkarın, şeker gibi sertleşmiş ve kırılıyorsa kıvamı olmuştur. Hemen ocaktan alıp köpüklerin azalması için 10 saniye kadar bekleyin.
Tencerenin altına peçete koyarak tencerenin bir yönünü yükseltin, böylece şurubun bir yöne toplanmasını sağlayın. Çok hızlı hareket ederek elmaları şuruba batırıp çıkarın. Altta kalan fazla şurubu tencerenin kenarına sıyırın. Pişirme kağıdının üzerine sıralayın ve 2-3 saat donması için bekletin.



Elma Şekeri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175965
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2024
172 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım adet limonun suyu
1 çay kaşığı gıda boyası (dilediğiniz renkte)
5 adet orta boy kırmızı elma

Şeker ve suyu bir tencereye alın ve ocağın üzerine oturtun. Şeker eriyip, su kaynaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Ardından limon suyunu ekleyin ve kıvam alması için 1-1.5 saat kadar dinlendirin. Bu süreç içerisinde belli aralıklarla karıştırmaya devam edin.
Karışım dinlendikten sonra içine isteğe bağlı olarak gıda boyasını ekleyin ve tekrar karıştırın.
Yıkayıp dışını güzelce kuruladığınız elmaları karışıma batırın.
Yağlı kağıt serili bir tepsinin üzerine elmaları alın. Önce şeker hafifçe katılaşana kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz.







Elma Şekeri Tarifleri Şekerlemeler



(8 adet Elma Şekeri 242,934 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası