|
Elma Tatlısı (İnebolu Kastamonu) |
|
pandemir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc150233
Gönderme Tarihi: 01.May.2020
501 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
Elma
Şeker
Su
Kaymak
Kabukları soyulan elmaların ortası bu amaçla özel olarak tenekecide yaptırılan aparat ile oyulur.
Elmanın iç boşluğu ve dışı toz şeker ve 1 bardak su ile pişirilir.
Kesinlikle kaymakla servis edilmelidir.
İçteki boşluğu ve dışı kaymakla bezenmelidir.
Not: Yeşilimsi ve ekşi bir tadı olan Köroğlu Elmasından yapılması tavsiye edilir.
|
|