|
Elmalı Baklava |
|
Hasefe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2010
Mesajlar: 46 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc57575
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2010
2,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
9 adet 50 santim çapında hazırlanmış baklava yufkası
500 gr. süzme yağ (el dayanır sıcaklıkta)
Harcı:
500 gr. elma
500 gr. pudra şekeri
Şurubu:
1 kg. şeker
500 gr. su
Kahve kaşığı ucuyla az limon tuzu
Şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılır. Elma rendelenerek suyu sıkılır ve pudra şekeri ile iyice karıştırılır. Baklava hamurunu hazırlayıp 9 yufka olarak oklavaya sarılmış bırakınız. Yufkanın bir tanesini mermerin üzerine açıp, yufkayı tepsinin genişliğinde eşit olmak şartıyla 2 ucunu bohça gibi katlayınız. Karşıdaki uçları da bohça gibi kapattıktan sonra hamur şimdi önünüzde bir zarf gibi durmaktadır. Hamurun tepsinin genişliğine müsavi olan kısmına bir sıkma torbası ile elma püresini kalın bir kalem gibi sıkınız ve hamuru sarıp tepsiye diziniz. Diğerlerini de tamamladıktan sonra yağını koyup fırına sürüp dikkatlice pişiriniz. Zira içindeki harç ıslak olduğu için altı zor pişer. İyice kontrol etmek lâzımdır. Fırından çıkarıp yağını süzdükten sonra şurubunu kaynar olarak döküp soğuyunca arzunuza göre kesip servis ediniz.
|
Elmalı Baklava |
|
zemberek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39590
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2009
2,722 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg un
30 gr tuz
6 adet yumurta
200 gr süt
300 gr mısır nişastası
1/2 kg elma
100 gr pudra şekeri
100 gr elma suyu
600 gr tereyağı
Şurubu için :
2 kg toz şeker
1 kg su
1limon
Önce unun ortasına tuz, süt ve teker teker kırarak yumurta konur. 100 gram da elma suyu ilâve edilip iyice karıştırılıp, yoğrulur. Sonra yufkalar açılır ve yapışmaması için aralarına nişasta konur. Açılan bu yufkaların sayısı 12 veya 15 tane olmalıdır. Bunlar tepsiye yerleştirilir. Üzerine iki üç kat yufka, sonra da baklavanın içi konur. (İç 500 gram rendelenmiş elma, 100 gram pudra şekeri karışımıdır.) Geriye kalan yufkalar, üzerine yerleştirilir. Sonra kare kare kesilir, eritilmiş, 600 gram tereyağı konur, şurubu dökülür.
ML® Elmalı Eyyam Tatlısı için tıklayın
|
Elmalı Baklava |
|
BnSONY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.10.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc18424
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2007
3,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
Baklava hamuru için:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
5.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
Hamuru açmak için:
1 su bardağı buğday nişastası
Üzeri için:
250 gr tereyağı
iç harcı için:
6 elma
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı su
1 su bardağı kıyılmış tuzsuz badem
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
İç harcı için, elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Su ve şekeri bir tencereye alıp karamel haline gelinceye kadar pişirin. Küp kesilmiş elmaları ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kıyılmış bademi ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
Baklava hamuru için, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, süt, şeker, sirke ve tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru tezgahın üzerine alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika bekletin.
Hamuru 30 eşit bezeye ayırın. 15 bezeyi üzerlerine nişasta serperek tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları aralarına nişasta serpip üst üste yerleştirin. Oklava ile tepsi büyüklüğünde bir yufka açıp yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine elmalı harcı yayın. Kalan 15 bezeyi de aynı şekilde açıp harcın üzerine yayın. Kare şeklinde kesip dilimleyin.
Tereyağını tavada eritip baklavanın üzerine gezdirerek dökün. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp yarım saat bekletin. Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Sıcak şerbeti ılık baklavanın üzerine gezdirerek dökün. 2 saat bekletip servis yapın.
ML® Elmalı Hamur Tatlısı için tıklayın
|
Elmalı Baklava |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1107
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2006
2,767 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. Un
200 gr. Nişasta
300 gr. Tereyağı
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 tatlı kaşığı Yeşil fıstık (çekilmiş)
1 ad. Yumurta
1 su bardağı Süt
1 ad. Limon
2 ad. Elma
Şurubu :
1 kg. Su
1 kg. Şeker
1/2 Limon (birlikte kaynatılır)
Un mermere elenip, ortası havuz gibi açılıp, içine tuz, yumurta, süt ile yoğrularak 30 dk. dinlendirilir. Dinlenen hamur iyice yoğrulup yuvarlak şeklinde 6 parçaya bölünür ve tekrar 30 dk. dinlenmeye bırakılır. Daha sonra nişasta ile incecik açılır. Önceden yağlanmış tepsiye yufkaların yarısı döşenir. Rendelenmiş elmalar, suyu sıkılarak yufkaların üzerine yayılır ve üzerine tarçın serpilir. Kalan yufkalar da üzerine döşenerek baklava şeklinde kesilir. Eritilmiş tereyağı üzerine dökülüp orta ateşte fırında 45 dk. pişirilir. Fırından çıktıktan sonra yağı süzdürülüp hazırlanan şurubu sıcak şekilde üzerine dökülüp, soğuyunca servis edilir.
|
|