|
|
Elmalı börek |
|
ATLAS
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc17144
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2007
2,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru İçin;
1 su bardağı su
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım paket tereyağı
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
1 adet yumurta sarısı
Yoğurma kabına erimiş ılımış margarin, su, tuz konur karıştırılır, bir avuç unla karıştırılımış kabartma tozu ve hamur olana kadar elenmiş un katılır, yoğrulur, hamur 10 dakika dinlendirilir, daha sonra iki parçaya bölünür, unlanmış zeminde kare fırın kabı şeklinde açılır, yağlanmış fırın kabına yerleştirilir, hemen elmalar soyulur, küp şeklinde doğranır, şeker ve tarçınla karıştırılır, hamurun üzerine yayılır, kalan hamur da kare şeklinde açılır, elmanın üzerine kapatılır, yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembe renkte pişirilir. Fırından çıkıp ılıyınca kare şeklinde kesilerek servise sunulur.
|
ELMALI BÖREK |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc10123
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
2,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 çay fincanı un
Biraz tuz ve süt
82 gr. yağ
1 yumurta
5-7 tatlı kaşığı su
4-5 tane büyük elma
1 çay fincanı seker
2 tatlı kaşığı un
1 fiske tarçın ve biraz karanfil.
Yapılışı :
Unu, tuzu, yumurtayı, suyu karıştırarak hamuru tutun. 30 dakika bırakıp dinlendirin. Bu zaman zarfında elmaları soyup küçük dilimlere kesin. 2 tatlı kaşığı un, şeker, tarçın ve karanfille karıştırın. Bunu börek haline koyun. Üstünü hazırladığınız hamurla kapatın. Pişerken buharın çıkması için hamurun üstünü çatalla delin. Üstüne süt sürün. Isıtılmış orta hararetli fırında 30-35 dakika pişirin. Hamur vaktinden evvel kızaracak olursa, üstünü kalaylı kapakla kapatın. Soğuduktan sonra üstüne dondurma veya vanilya sosu koyup, servis yapın.
|
Elmalı Börek |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8594
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet elmayı soyup rendeleyin. 50 gr. iç cevizi robottan geçirin. Tarçın ve toz şekerle hepsini karıştırın. Yufkaları dört parmak eninde şeritlere kesin. Malzemeyi paylaştırıp sarın. Fırın tepsisine yerleştirin, 200° C'de ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Pudra şekeri ve tarçın serperek ılık olarak servis yapın.
|
|
Elmalı Börek Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
|
|