Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Elmalı Çörek (4 adet - 148,934 defa bakıldı)

Elmalı Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Elmalı Çörek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169256
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2022
284 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
2 - 2,5 su bardağı un
0,5 çay bardağı toz şeker
50 g eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ılık süt
Dolgu:
2 adet kırmızı elma (orta boy)
1 tatlı kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
Sürmek için:
75 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
0,5 çay bardağı toz şeker
1 - 2 çay kaşığı toz tarçın
1 - 2 çay kaşığı Dr. Oetker Kakao
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ekleyin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tereyağı ve ılık sütü ekleyin. Yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye alın. Toz şeker ve suyu ekleyip orta ısıdaki ocakta suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağı, esmer şeker, toz şeker ve tarçını bir çırpma kabına alın. Mikser ile kremsi bir yapı elde edinceye kadar çırpın. Yarısını başka bir kaba alın. Çırpma kabındaki karışıma kakao ilave edin ve kısa bir süre çırpın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. İki eşit parçaya bölün. Bir parçasını kenara alın ve üzerini kapatın. Kalan hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 25x25 cm boyutlarında açın. Hazırladığınız tarçınlı karışımı üzerine sürün ve rulo şeklinde sarın. Bıçak ile 3 cm genişliğinde parçalara kesin. İkinci hamuru aynı şekilde açın, kakaolu karışımı sürüp rulo şeklinde sarın ve kesin. Kakaolu ve sade ruloların yarısını karışık şekilde eliniz ile hafif bastırarak kalıbın tabanına yerleştirin. Elmalı karışımı üzerine yayın. Kalan ruloları eliniz ile hafif bastırarak elmalı karışımın üzerine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.



Elmalı Çörek

abbas
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc98689
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2014
2,029 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3,5 su bardağı un
150 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
İçi için:
4 adet elma
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın

Öncelikle elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup elmaların rengi dönünce ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru unlanmış tezgahda açıp üçgenler halinde kesin. Elmalı harcı da üzerine yerleştirin. Hamuru rulo gibi katlayıp kapatın tepsiye döşeyin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.[/img]


ELMA ÇÖREĞİ

Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc26941
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008
2,802 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
400 gr un
300 gr. tereyağı
150 gr. şeker
3 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta akı
100 gr. badem
1.5 kilo elma
1 adet limon (üstünün süsü için)
250 gr. pudra şekeri.

HAZIRLANIŞ!
Elmalar soyulup ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır, her parçaya bol limon sürülür. Sonra kaynar sekerli suyun içine atılır yumuşayınca bir elek üzerine çıkarılıp soğumaya bırakılır. Tereyağı unla bir tahtanın üzerinde bıçakla ince ince kesilir, elenmiş şeker, makineden çekilmiş kabuksuz badem, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarısı ilâve edilerek bir hamur yapılır. Bu hamur ikiye bölünür her parça yuvarlak, kenarı dar bir kalıpta fırında pişirilir. Soğuduktan sonra pastanın üzerine daha evvel hazırlanmış elmalar dizilir 4 yumurta akı sertlesinceye kadar telle çarpılır, 3 kaşık şeker ilâve edilip karıştırılır. Kalan şeker de konduktan sonra gayet hafif karıştırılıp bir torba ile pastaların üzerine sıkılır 10 dakika fırında pişirilir.


ML® Galetalı Çörek için tıklayın


Elmalı Çörek

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc5760
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006
2,963 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
2 orta boy elma (kabukları soyulup rendelenmiş )
¼ 250 gr.lık paket margarin
2 su bardağı un
¼ su bardağı şeker
3 yumurta
½ su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi

YAPILIŞ TARİFİ
Önce fırınınızın sıcaklığını 230 da dereceye getirin. Çörek tepsisini yağlayın. Büyük bir kaseye un, tuz, kabartma tozu, şeker, tarçın ve hindistancevizi rendesini koyun. Başka bir kasede yumurtaları açık bir renk alana kadar çırpın. Eritilmiş margarini,sütü ve limon suyunu katıp iyice karıştırın.
Büyük kasedeki unlu karışıma bu karışımı hemen ekleyip karıştırın. En son olarak elmaları ekleyin. Elde ettiğimiz bu karışımı çörek tepsisine döküp fırında 15 dakika kadar (ortalarına batırılan bıçak temiz çıkana kadar ) pişirin. Çörekleri fırından çıkarıp servis yapın.






Elmalı Çörek Tarifleri Çörek Tarifleri



(4 adet Elmalı Çörek 148,934 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort