Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İngiliz Yemekleri > Elmalı Crumble (6 adet - 29,263 defa bakıldı)

Elmalı Crumble


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Elmalı Crumble

sülük
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.06.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc143708
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2019
666 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet elma
1 adet muz
1 tatlı kaşığı üzüm
50 gram dövülmüş fındık
1 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı esmer seker
5 tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın

Elmaları küp küp doğrayın ve bir tavada bal ile 6-7 dakika kadar pişirin. İçine üzüm, muz ve tarçını da ilave edip ateşten alın. 5 adet mini fırın kabını çok hafif yağlayın ve içine meyveli karışımı paylaştırın.
Ayrı bir hamur kabında tereyağı, esmer şeker, un ve 50 gram dövülmüş fındığı elinizle hafifçe ufalayarak ezmeden karıştırın. (Karışım iri bulgur kıvamında olacak). Daha sonra karışımı fırın kaplarının üzerine eşit şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Arzu ederseniz vanilyalı dondurma ile ikram edebilirsiniz.



Elmalı Crumble

nadir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.05.2020
Mesajlar: 28
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc150502
Gönderme Tarihi: 13.May.2020
508 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Hamuru için:
30 g yulaf
45 g tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
50 g hindistancevizi yağı
25 g hindistancevizi şekeri
İç dolgusu için:
2-3 adet elma
2 yemek kaşığı hindistancevizi şekeri
50 g pikan cevizi
1/2 çay kaşığı tarçın
Bir tutam tuz, karanfil ve muskat

Hamurun tüm malzemesini mutfak robotunda karıştırın. İç dolgusu için önce elmaları ince ince dilimleyin. Üzerine diğer dolgu malzemelerini ekleyip karıştırın. 20 santimetre çapında yuvarlak tart kalıbına önce iç dolgu malzemesini, üzerine de hamuru yayın. 180 derece fırında 45 dakika pişirin.



Apple Crumble

akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc156168
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2021
428 defa indirildi / yazdırıldı




Elma Katı İçin:
3 adet orta boy elma
1/2 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı kuru üzüm
8 damla vanilya özü
4 yemek kaşığı agave şurubu
Hamur Katı İçin:
1 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı yulaf kepeği
75 gram tereyağı
1/2 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi

Öncelikle elmaların kabuklarını soyup eşit büyüklükte küpler halinde doğrayın. Elmaları, yarım limonun suyuyla birlikte bir kaba alın.
Ardından elmaların üzerine kuru üzüm, tarçın, vanilya özü ve agave şurubunu ekleyip, iyice karıştırın.
Hazırladığınız elma karışımını borcam fırın kabının tabanına eşit olacak şekilde yayın.
Hamurlu kat için; Soğuk tereyağını ufak parçalara ayırarak, elenmiş olan tam buğday unu ve yulaf kepeğinin içine katın.
Tereyağları erimeden, hemen ceviz ve fıstık ezmesini de ilave edin.
Ellerinizle küçük hamur parçacıkları olacak şekilde ufalayarak malzemeleri karıştırın.
Tatlınızı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamur kızarana kadar pişirin.
Ilık olarak servis edin.

Not: Hamur hazırlarken amacınız homojen bir karışım elde etmek değil; aksine parça parça ve irili ufaklı bir karışım elde etmek. Eğer siz işlemleri yaparken tereyağı çok erirse, hamur karışımını 15 dakika kadar buzdolabında bekletmeniz daha iyi olacaktır. Hamur karışımını, parça parça olacak biçimde elmaların üstüne dökün. Dilerseniz vanilyalı dondurma veya ılık krema ile servis edin. Yeşil ve kırmızı elmaları birlikte kullanırsanız, daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz.



Elmalı Crumble

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163293
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
300 gr un
150 gr toz seker
5 gr tarçın
5 gr vanilya
200 g soğuk tereyağı
Harcı için:
5 adet elma
60 gr toz şeker
10 gr toz tarçın
30 gr kuru üzüm

Elmaları yıkayıp, kabuklu veya kabuksuz olarak küp şeklinde doğrayın.
Toz şeker, un, tarçın, üzüm ilave edilerek, fırına girecek 30 cm'lik oval veya yuvarlak bir kaba koyun.
Hamur için; un, şeker, tarçın ve vanilya karıştırılır, soğuk tereyağı ile elde ovuşturarak veya çatalla irili ufaklı top top hamur haline getirin, elmaların üzerine serpilerek tümünü kaplayın.
180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 45 dakika hamur kızarana kadar pişirin.



Elmalı Crumble

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165806
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022
253 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet elma
Yarım limonun suyu
1.5 - 2 çay bardağı esmer şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Hamuru için:
125 gr tereyağı (küp doğranmış)
250 gr un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı esmer şeker
1 tutam tuz

Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın ve geniş bir karıştırma kabına alın. Elmaların kararmaması için limon suyu ekleyip harmanlayın. Şeker, vanilya, tarçın ilave edip güzelce karıştırdıktan sonra tüm malzemeleri fırın kabına yayın.
Hamur için tereyağı, un, şeker, tuzu mutfak robotunda kısa aralıklarla çalıştırarak kırıntı kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamur parçalarını tutam tutam elmaların üzerine yayın. 180-190 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Not: Elmalı karışımı dilerseniz bir tavada hafifçe pişirdikten sonra fırına verebilirsiniz. Tatlı elma kullanırsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz.



Elmalı Crumble

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177889
Gönderme Tarihi: 24.May.2024
160 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Elmalı karışım için:
5 adet elma
1 limonun suyu
1 çay bardağı esmer şeker veya toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamur (crumble) için:
125 gr küp küp doğranmış tereyağı
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Elmaları soyup küp veya yarım ay şeklinde doğrayın. Tavaya alarak üzerine şeker ve tarçını ekleyip kavurun. Şeker ölçüsünü damak tadınıza artırabilir yada azaltabilirsiniz. Hamur için un şeker ve tereyağı ile yoğurup, buzdolabında dinlendirelim. Hamuru küçük küçük koparabilmek için, soğuk ve sert olmalı. Kavrulan elmayı fırın kabına alalım. Üzerine gelişi güzel elinizle kopararak, küçük hamur parçacıklarını yayın. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.







Elmalı Crumble Tarifleri İngiliz Yemekleri



(6 adet Elmalı Crumble 29,263 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort