Kısa URL: https://ml.md/lc142158
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2019
702 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
2-3 adet elma
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Elmaları rendeleyin ve diğer malzemeleri ekleyin.
Fındıkları blender'dan geçirin ya da havanda dövün, onları da karışıma ilave edin.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
İç malzeme:
3 adet küp şeklinde doğranmış kırmızı elma
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı fındık kırığı
Hamur:
200 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
0,5 çay bardağı fındık kırığı
2 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Elma ve toz şekeri tencereye alın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2 yemek kaşığı kadarını üzerinde kullanmak için ayrı bir kaba alın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırın, eleyerek karışıma ilave edin ve mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru ikiye bölün. İlk yarısına 1 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı süt ekleyip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve yayın. Üzerine elmaları yayın ve 1 çay bardağı fındık kırığını serpin. Üzerine kalan beyaz hamuru yayın. Üzerine ayırdığınız elmaları sıralayın. Fındık kırığı ve toz şekeri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.