Kısa URL: https://ml.md/lc104910
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2015
1,566 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4-5 çorba kaşığı margarin
1,5 su bardağı çam fıstığı
3 su bardağı süt
3 su bardağı irmik
2 tane elma
Yeterince sıcak su
Yarım su bardağı ceviz
Şeker ve suyu ekleyerek karıştırın. Ayrı bir tencerede yağı eritin. Üzerine fıstığı ilave ederek karıştırın. Üzerine süt ve irmiği ilave ederek kavurun. Elmaları küp küp doğrayın. İyice kavurduğunuz malzemeye elmaları ekleyin ve karıştırın. Son olarak şerbetini ekleyin, kıvam alana kadar karıştırın. Helvamız servise hazır. Cevizle süsleyin.
2.5 su bardağı şekersiz elma suyu
2/3 su bardağı irmik
¼ su bardağı kuru üzüm
Toz tarçın
Toz kakule
2 elma
2 yemek kaşığı esmer şeker
Servis için:
Az yağlı yoğurt
Bir tencereye elma suyu, irmik, kuru üzümler ve baharatları alın. Bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşürerek 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız karışımın yarısını yağlanmış fırın kabına dökerek spatula yardımıyla yayın. Yıkayıp süzdüğünüz elmaların kabuklarını soyarak yarım ay şeklinde dilimleyin ve yarısını irmiğin üzerine dizin. Kalan irmikli karışımı elma dilimlerini tamamen kapatacak şekilde üzerine düzgünce yayın. Artan elma dilimlerini üzerine dizerek esmer şeker serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında elma dilimlerinin rengi dönene kadar 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Az yağlı yoğurtla birlikte sıcak servis yapın.