|
Elmalı Kereviz Salatası |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66132
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
2,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük boy kereviz
1 adet yeşil elma
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kayığı mayonez
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 adet limonun kabuğu
4-5 dal maydanoz
Tuz
Kerevizi ve elmayı soyup, üzerlerine birer çorba kaşığı limon gezdirin. Daha sonra ikisini de geniş bir kaba rendeleyip, üzerine yinesbir çorba kaşığı limon suyu gezdirin. Limonla beyazlığını koruduğunuz kerevizleri; mayonez, yoğurt ve tuzu da ekleyip, iyice harmanlayın. İnce kıyılmış limon kabukları ve maydanozla süsleyip servis yapın.
|
Elmalı Kereviz Salatası |
|
behram çavuş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72018
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2012
2,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yeşil elma
2 adet kereviz
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı hardal
Tuz, karabiber
5-6 adet tuzlu kraker
Kerevizleri çok iyi soyup yıkayın ve ince elma dilimleri şeklinde doğrayın. Üzerine limon suyu sıkıp bir kabın içine alın. Elmayı da yıkayın ve kabuklarıyla beraber ince ince dilimleyip kerevizlerin üzerine alın. Göbek salatayı yaprak yaprak ayırıp yıkayın. İyice kurulayıp elinizle iri parçalara bölün. Salatayı da kereviz ve elmanın üzerine koyun, zeytinyağı, tuz, karabiber ve hardalı gezdirip iyice karıştırın. Servis kaplarına alıp üzerine tuzlu krakerle süsleyip ikram edin. İsterseniz kerevizleri 5 dakika kadar buharda haşlayabilirsiniz. Ama çiğ olarak oldukça lezzetlidir.
|
Elmalı Kereviz Salatası |
|
erguvann
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127284
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2017
1,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 adet orta boy kereviz
2 adet elma
Fındık
Ceviz
Tuzsuz badem
Sos için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Kerevizlerin kabuklarını soyun. Kararmaması için limonla ovduktan sonra rendeleyin. Elmanın birini kabuklarıyla (arzuya göre) diğerini kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ve kerevizle karıştırın. Sos malzemesini çırpın. Kereviz ve elma rendesinin üzerine dökün. Diğer elmayı kabuklu olarak ince ince dilimleyin. Tuzsuz badem, fındık ve cevizi kısa bir süre kavurduktan sonra elma dilimleriyle birlikte salatanın üzerine ekleyin ve servis edin.
|
Elmalı Kereviz Salatası |
|
Bahtiyar Canlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130262
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2017
960 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 adet büyük boy kereviz
1 adet orta boy ekşi elma
1/2 adet limon suyu
4-5 yemek kaşığı yoğurt
4-5 yemek kaşığı mayonez
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Kerevizi rendeleyip kararmamaları için üzerine yarım limon suyunu ve tuzu ekleyerek ovun.
Suyu salan kerevizleri sıkarak başka bir kaba alın.
Üzerine rendelediğiniz elma, yoğurt, mayonez ve sarımsağı ilave edip, karıştırın.
Portakalları ince ince dilimleyin ve her dilimin üzerine 2 kaşık salatadan koyarak servis yapın.
|
Elmalı Kereviz Salatası |
|
ali cin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2016
Mesajlar: 37 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc136323
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2018
708 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kaşık torba yoğurdu
2 kaşık mayonez (isteğe bağlı)
2 diş dövülmüş sarımsak
Karıştırıcıda çekilmiş 1 kâse ceviz
Tuz
Soyulup rendelenmiş 1 ekşi elma
5 kaşık torba yoğurdu, 2 kaşık mayonez, 2 diş dövülmüş sarımsak, karıştırıcıda iyice çekilmiş 1 kâse ceviz, tuz, soyulup rendelenmiş 1 adet ekşi elma. Bu malzemeyi iyice karıştırın, içine soyulup rendelenmiş 2 baş küçük kereviz ekleyin, bunları iyice karıştırıp servis tabağına yerleştirin. Üstü yıkanmış kereviz yaprakları ve cevizle süsleyin, servis yapın. Hazırladığımız salatayı, ince ince dilimlediğimiz portakal kabukları üzerinde servis edebilirsiniz.
|
Yeşil Elmalı Kereviz Salatası |
|
keklik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc140070
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2019
1,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haliç Üniversitesi
Elma 2 adet
Kereviz 2 adet
Ispanak 250 gr.
Marul 150 gr.
Sarımsak 3 diş
Süzme yoğurt 250 gr.
Dereotu 5 dal
Ceviz 5 adet
Portakal 5 adet
Elma ve kereviz rendelenir.
Ispanak ve marullar doğranır.
Sarımsakları kabuğundan ayırıp iyice ezilir bir tutam tuz ekleyip süzme yoğurt ile karıştırılır.
Doğranmış ve rendelenmiş malzemeler yoğurt ile karıştırılır.
Portakalın içi oyulup içine konup dereotu ve cevizle süslenip sunulur.
|
Elmalı Kereviz Salatası |
|
banubanu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2015
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142849
Gönderme Tarihi: 20.May.2019
531 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kereviz
1 adet limon
2 adet yeşil elma
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
Ceviz içi
Kırmızı pul biber
Kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suda 5-10 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp rendeleyin ve bir karıştırma kabına alın. Rendelediğiniz elmayı ilave edin.
Ayrı bir kapta yoğurdu hafif çırpın. Ezdiğiniz sarımsak, mayonez, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Yoğurtlu karışımı elmalı kerevizlerin üzerine döküp iyice karıştırın.
Salatayı bir servis tabağına alın. Üzerini ceviz içi ve kırmızı pul biberle süsleyerek servis yapın.
|
Elmalı Kereviz Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157014
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2021
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 elma
4 sap kereviz
4 turp
3 bardak mayonez
1 kaşık ketçap
Elma, kereviz, turp küçük küçük doğranıp mayonez ve ketçap içine atılıp karıştırılacak.
Yeşil salatalık yapraklarının üstüne dökülüp servis yapılacak.
|
Ekşi Elmalı Kereviz Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165807
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet Granny Smith elma
1 adet orta boy kereviz
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
½ limonun suyu
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kereviz ve elmayı soyup rendeleyin ve kararmamaları için limon suyu ile harmanlayın. Süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu elmalı malzemeye ilave edip karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin.
|
|