|
Elmalı Kırmızı Lahana Salatası |
|
azize
Aşçı
Kayıt: 02.06.2006
Mesajlar: 16 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc4535
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
3,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarim kirmizi lahana
1 eksi elma
3 yemek kasigi ceviz
1 yemek kasigi zeytinyağı
1 tatli kasigi üzüm sirkesi
2 çay kasigi tuz
Yarim kirmizi lahanayi biçakla ince ince dograyin. Çukur bir kaba koyun ve üzerine 2-3 çay kasigi tuz serpin. Parmaklarinizla iyice ovun, tuzunun ve acisinin gitmesi için suda yikayin. Sikarak süzün ve bir salata kabina alin. Eksi elmanin kabugunu dograyin. Cevizi bir santimden ufak parçalara elinizle bölün. Elma, ceviz, zeytinyağı ve sirkeyi kirmizi lahanalarin üzerine ekleyin. Iyice karistirip servis yapin.
ML® Kırmızı Lahana Garnitürü (görsel)
|
Elmalı Kırmızı Lahana Salatası |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc7063
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2006
2,933 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kırmızı lahana
1 ekşi elma
3 yemek kaşığı ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
2 çay kaşığı tuz
Yarım kırmızı lahanayı doğrama tahtası üzerine koyun. Büyük bir bıçakla ince ince doğrayın. Çukur bir kaba koyun ve üzerine 2-3 çay kaşığı tuz serpin. Parmaklarınızla iyice ovun, tuzunun ve acısının gitmesi için suda yıkayın. Sıkarak süzün ve bir salata kabına alın. Ekşi elmanın kabuğunu doğrayın. Cevizi bir santimden ufak parçalara elinizle bölün. Elma, ceviz, zeytinyağı ve sirkeyi kırmızı lahanaların üzerine ekleyin. Iyice karıştırıp servis yapın.
Not: Bu salatayı yemekten uzun bir süre önce yaparsanız diriliği kaybolur. Elmalar kararır.
ML® Kırmızı Lahana Garnitürü için tıklayın
|
Elmalı Kırmızı Lahana Salatası |
|
general
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8444
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2006
2,882 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kırmızı lahana
1 adet ekşi elma
4-5 adet ceviz
Sos için:
Yarım limonun suyu
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Lahanayı ince ince kıydıktan sonra tuzla ovun. Yıkayıp suyunu süzün. Elmanın kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Yayvan bir servis tabağına kıyılmış lahanayı yayın ve üzerine elma dilimlerini yerleştirin. Ayıklanmış cevizleri serpiştirin. Bir kase içerisinde limon ve portakal suyu, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu karıştırarak sos hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
|
Elmalı Kırmızı Lahana Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92398
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2013
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kırmızı lahana
1 adet ekşi elma
4-5 adet ceviz
Sos için:
Yarım limonun suyu
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Lahanayı ince ince kıydıktan sonra tuzla ovun. Yıkayıp suyunu süzün. Elmanın kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Yayvan bir servis tabağına kıyılmış lahanayı yayın ve üzerine elma dilimlerini yerleştirin. Ayıklanmış cevizleri serpiştirin. Bir kase içerisinde limon ve portakal suyu, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu karıştırarak sos hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
|
Elmalı Kırmızı Lahana Salatası |
|
saniye şimşek
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc142882
Gönderme Tarihi: 21.May.2019
507 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kırmızı lahana
2 ekşi elma
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Sosu için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Kırmızı lahanayı ince kıyın ve geniş bir kaseye alın. Yarım ay doğradığınız elmayı ve ceviz içini ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirin. Karıştırıp servis yapın.
|
Elmalı Kırmızı Lahana Salatası |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144540
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019
597 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet tatlı elma
1 adet orta boy kırmızı lahana
2 adet yeşil taze soğan
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi
Sos için:
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi (veya 1 adet limonun suyu)
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
Dış yapraklarını ayıklayıp yıkadığınız kırmızı lahanayı ortadan ikiye bölün. Bir kesme tahtasının üzerinde ince ince doğrayıp, derin bir kaba boşaltın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, elinizle köfte yoğurur gibi sıkıca ovalayın ve yumuşatın.
Elmanın kabuklarını soyup, çekirdeklerini bir oyacak yardımıyla çıkarın ve halka halka doğrayıp gazoz kapağıyla şekil vererek kesin. Aynı şekilde sarı veya yeşil dolmalık biberleri de şekillendirin. Yıkadığınız yeşil soğanları 1 santimetre boyunda doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırın ve bütün cevizlerle süsleyin.
Sos için derin bir kasede, nar ekşisi, kesme şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırıp, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sonra da salatanın üzerine gezdirin. Salatanın sosunu çekmesi için 10-15 dakika bekletin. Karıştırarak servise sunun.
|
|