|
|
Elmalı Kurabiye |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121603
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2016
1,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kurabiye Hamuru için:
3 Su Bardağı Buğday Unu (280-300g)
1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
Tereyağ (75g)
1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
2 Adet Yumurta
½ Çay Bardağı Süt (50ml)
1 Adet Yeşil Elma (Soyulmuş, rendelenmiş)
1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
İsteğe Göre 1 Çay Bardağı İnce Fındık Kırığı
1 Çay Kaşığı Karabiber
½ Çay Kaşığı Tuz
Fırınınızı önceden 180oC ayarlayın ve ısıtın.
Bir karıştırma kabına un ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu eleyerek aktarın. Üzerine tereyağını ekleyip, parmak uçlarınızla ovuşturarak tereyağı eriyip karışım kum kıvamına gelene dek karıştırın.
Üzerine yumurtayı çırparak ekleyin, süt ve diğer hamur malzemelerini de ekleyip, kısaca yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Önceden 180oC ısıtılmış fırında 14-16 dakika takip ederek pişirin.
|
Elmalı Kurabiye |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121908
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2016
1,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri
2 çorba kaşığı Pakmaya Güllü Puding
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
3-4 su bardağı un
İç malzemesi:
2 adet büyük boy elma
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 paket Pakmaya Bitter Parça Çikolata
1 paket Pakmaya Güllü Puding
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1/2 su bardağı Pakmaya Pudra Şekeri
Elmaları rendeleyip tavaya aktarın. Suyunu salana kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince ceviz içini ve Pakmaya Bitter Parça Çikolataları ilave edin. Hafifçe karıştırıp ocaktan alın.
Pakmaya Güllü Pudingi sütle birlikte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, ılınınca elmalı karışıma ekleyin. İyice karıştırın.
Hamuru için tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, Pakmaya Pudra Şekerini, toz halindeki Pakmaya Güllü Pudingi ve hamur kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alın. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp her bir bezeyi merdane yardımıyla kare olacak şekilde açın. Her bir parçanın bir tarafına elmalı harçtan yerleştirerek rulo şeklinde ikiye katlayıp sarın.
Hazırladığınız kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeriyle süsleyerek servis yapın.
|
|
Elmalı Kurabiye Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|